Βόρεια Κορέα: Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν «δείχνει τα δόντια» της στην Ουάσινγκτον


Μετά την αινιγματική δήλωση του Κιμ Γιονγκ Ουν οτι η Πιονγιάνγκ ειναι έτοιμη και για «διάλογο και για αντιπαράθεση» η αδερφή του  ηγέτη της Βόρειας Κορέας «ενταφιάζει» τις ελπίδες για πυρηνικές συνομιλίες ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Πιονγιάνγκ. Μην περιμένετε τίποτα, γιατί θα απογοητευθείτε, διεμήνυσε στους Αμερικανούς.

Η αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας προειδοποίησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην παρερμηνεύουν τα σχόλια του «μεγάλου ηγέτη». Η Ουάσινγκτον όπως είπε θα απογοητευθεί αν θεωρεί ότι η πρόοδος στις συνομιλίες είναι εφικτή.

Η Κιμ Γιο Γιονγκ ανώτερη αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος της Βόρειας Κορέας σε δήλωση της στα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να ερμηνεύουν με «λάθος τρόπο» τα μηνύματα από τη Βόρεια Κορέα.

Απάντησε έτσι με τον τρόπο της στα πρόσφατα σχόλια του συμβούλου εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν ο οποίος χαρακτήρισε «ενδιαφέρον σημάδι» τις πρόσφατες δηλώσεις του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Προ ημερών ο Κιμ Γιονγκ Ουν είπε πως είναι έτοιμος για «διάλογο και αντιπαράθεση», επισημαίνοντας, όμως, πως η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να αναμένει απευθείας επικοινωνία με την Πιονγκγιάνγκ προκειμένου να ξεκινήσουν οι συνομιλίες με στόχο την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

«Μια κορεατική παροιμία λέει ότι σε ένα όνειρο, αυτό που μετράει περισσότερο είναι να το ερμηνεύσεις, όχι να το δεις. Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ μπορούν να ερμηνεύσουν την κατάσταση με τέτοιο τρόπο ώστε να αναζητήσουν ανακούφιση για τον εαυτό τους» δήλωσε, σύμφωνα με το επίσημο κρατικό πρακτορείο KCNA.

«Η προσδοκία, την οποία επέλεξαν να καλλιεργήσουν, θα τους βυθίσει σε μεγαλύτερη απογοήτευση» ειπε.

Η πανίσχυρη αδερφή του Κιμ «έδειξε τα δόντια» της ένα 24ωρο μετά τη δήλωση του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα, Σουνγκ Κιμ ότι η Ουάσινγκτον προσφέρεται για συνομιλίες με την Πιονγιάνγκ «οπουδήποτε, οποτεδήποτε και χωρίς προϋποθέσεις».

Ο κορεατικής καταγωγής Αμερικανός διπλωμάτης που διορίστηκε επιτετραμμένος των ΗΠΑ για θέματα Βόρειας Κορέας βρίσκεται στη Σεούλ για συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας, Μουν Γιάε Ιν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι ο ίδιος έχει τη βούληση να συναντηθεί με τον Κιμ υπό τις σωστές συνθήκες, αν συμφωνήσει να συζητήσει το πυρηνικό πρόγραμμα.

Η στάση του Μπάιντεν σύμφωνα με αναλυτές είναι ένας συνδυασμός της πολιτικής «άμεσης εμπλοκής» του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ-ον και της πολιτικής «στρατηγικής αναμονής» του Μπαράκ Ομπάμα.

Οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες ωστόσο δεν πιστεύουν ότι ο Μπάιντεν θα άρει τις κυρώσεις προς τη Βόρεια Κορέα μέχρι να δει συγκεκριμένες κινήσεις προς την κατάργηση του πυρηνικού οπλοστασίου της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ