Ποδηλασία: Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη κατά την προπόνηση

Λιμοκτονούν κατά την εκπαίδευσή τους. Το να επιστρέψεις στις προπονήσεις σου συχνά συνδυάζεται με την επιθυμία να χάσεις βάρος, έτσι μερικοί αθλητές όσο αυξάνουν τις ενεργειακές τους δαπάνες τόσο και μειώνουν δραματικά την θερμιδική τους πρόσληψη. Λύση: Πρέπει να τρώτε για να υποστηρίξετε το επίπεδο της δραστηριότητάς σας, έτσι συνεχίστε να τρώτε όπως τρώγατε όταν αρχίζετε να ενισχύετε την εκπαίδευσή σας. Εάν προσθέτετε θερμίδες στην ημέρα σας, αρχίστε προσθέτοντας ένα μικρό πρόχειρο σνακ και καταναλώνοντας θερμίδες μόνο κατά τη διάρκεια διαδρομών που είναι μεγαλύτεροι από 60-75 λεπτά.

Ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος όταν βελτιώνεται ένας αθλητής, ειδικά ένας που επιστρέφει σε φόρμα. Η ανάμνηση αυτού που συνήθιζες να κάνεις μερικές φορές σε τυφλώνει για την ανάγκη να αναπτυχθεί σταδιακά αυτή τη φορά. Η δραματική αύξηση του φόρτου εργασίας είναι μία από τις κυριότερες αιτίες των κακώσεων λόγω υπερβολικής χρήσης. Λύση: Η αποκατάσταση της διαμόρφωσης έχει να κάνει με τη συνέπεια και τη θέσπιση των συνηθειών που θα σας βοηθήσουν να συνεχίσετε. Θα ήταν καλύτερα να ταξιδεύετε 4 ημέρες την εβδομάδα για 1-2 ώρες παρά να ιππεύετε μία ή δύο φορές την εβδομάδα για 4 ώρες.

Άμεση αλλαγή της θέσης σας. Για έμπειρους ποδηλάτες που προσπαθούν να ξαναβρούν τη φόρμα τους, μπορεί να μην νιώθετε εντελώς άνετα με το ποδήλατό σας για τις πρώτες διαδρομές στο μονοπάτι της επιστροφής. Μπορεί να αισθάνεστε τη σέλα ψηλά. Πριν αλλάξεις τελείως τη θέση σου κάνε υπομονή. Διατηρήστε τις διαδρομές σας σχετικά μικρές (60 λεπτά περίπου) και την ένταση εύκολη έως μέτρια για διαδρομές 3-5. Αποφύγετε τον πειρασμό να δοκιμάσετε τον εαυτό σας, απλά οδηγήστε σε σχετικά υψηλή συχνότητα (90+ RPM) και δώστε στο σώμα σας χρόνο για να επανέλθει στη θέση. Αν μετά από αυτές τις διαδρομές είσαι ακόμα άβολα, πήγαινε να δεις ένα ποδήλατο να ταιριάζει στον επαγγελματία.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here