Αλλαγές στην ενημέρωση για τον κορονοϊό και τα εμβόλια – Κάθε πότε θα γίνεται


Δύο φορές πλέον την εβδομάδα οι ενημερώσεις για κορονοϊό και εμβόλια, ενώ ο Βασίλης Κικίλιας θα δίνει το «παρών» όποτε κρίνεται σκόπιμο.

Με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας να βελτιώνεται όσο περνούν οι μέρες, έρχεται και μείωση των ενημερώσεων για τον κορονoϊό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, οι ενημερώσεις θα γίνονται πλέον δύο φορές την εβδομάδα.

Mία για το εμβόλιο και μία κάθε Πέμπτη μετά τις συνεδριάσεις των ειδικών. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας θα δίνει το «παρών» όταν το απαιτούν οι συνθήκες.

Τρία εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 7,5 εμβολιασμοί. Περισσότεροι από 4.550.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 43%, και 3 εκατ. έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, ποσοστό 31%.Τα στοιχεία έδωσε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Αναφέρθηκε στις παραδόσεις που εξελίσσονται κανονικά, αλλά και στα ραντεβού που έχουν ανοίξει για όλα τα εμβόλια με αποτέλεσμα κάποιος να κλείνει ραντεβού σήμερα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να εμβολιάζεται. Κάλεσε δε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν, καθώς οι διαδικασίες πλέον είναι αρκετά γρήγορες.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε επίσης στα ποσοστά εμβολιασμού των υγειονομικών. Το ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 86% και το νοσηλευτικό προσωπικό σε ποσοστό 69%. Το λοιπό προσωπικό σε ποσοστό 66%. Στον ιδιωτικό τομέα οι μισθωτοί γιατροί έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 91%, οι νοσηλευτές σε ποσοστό 73% και το λοιπό προσωπικό σε ποσοστό 70%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ