Ρομαντική Ικανότητα: Πόσο έντονα την διαθέτεις

Παρομοίως, ο σύντροφός σας εξαρτάται από εσάς όταν έχουν συναισθηματικές ανάγκες, και εξαρτάται από εσάς να δείτε ότι αυτές οι ανάγκες ικανοποιούνται. Ορισμένοι έχουν καλές διαθέσεις σχετικά με το να ζητούν και να παρέχουν συναισθηματική υποστήριξη. Γνωρίζουν τους σωστούς τρόπους προσέγγισης του εταίρου τους και γνωρίζουν επίσης πώς να ανταποκριθούν όταν ο σύντροφός τους έχει ανάγκη. Μπορεί να μην είναι σε θέση να εξηγήσουν αυτές τις ενέργειες με λόγια, αλλά όταν έρθει η ώρα, οι διαισθήσεις τους οδηγούν τις συμπεριφορές τους προς τη σωστή κατεύθυνση.

Άλλοι άνθρωποι έχουν κακές διαθέσεις για την αναζήτηση και την παροχή συναισθηματικής υποστήριξης. Μπορεί να φανούν υπερβολικά απαιτητικοί, μπορεί να παραπονεθούν ή να ασκήσουν κριτική, ή μπορεί να κρυώσουν και να χαλαρώσουν. Μπορεί να έχουν ακόμα και την αίσθηση ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι αυτοκαταστροφικές, απλά δεν μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Στη θερμότητα της στιγμής, αφήνουν τις διαισθήσεις τους να τους οδηγήσουν να κάνουν πράγματα που καταστρέφουν τη σχέση.  Αυτές οι διαισθήσεις σχετικά με την παροχή και λήψη συναισθηματικής υποστήριξης είναι μέρος του στυλ προσκόλλησης μας, το νοητικό μοντέλο που έχουμε για το πώς πρέπει να εξελίσσεται η δυναμική μιας σχέσης.

Μαθαίνουμε το στυλ προσκόλλησης κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής μας μέσω των αλληλεπιδράσεων μας με τον κύριο φροντιστή μας, συνήθως τη μητέρα μας. Αν η μαμά ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας, αναπτύσσουμε ένα ασφαλές στυλ προσάρτησης. Καθώς ζούμε τη ζωή, οι διαισθήσεις μας λένε ότι μπορούμε να εμπιστευτούμε σε σημαντικούς άλλους στις ζωές μας να είναι εκεί όταν τους χρειαζόμαστε. Γνωρίζουμε επίσης διαισθητικά πώς να ανταποκριθούμε όταν μας χρειάζονται οι σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή μας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here