Πανελλήνιες 2021: Σχολιασμός των θεμάτων σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία


«Βατά» χαρακτηρίζονται από τους καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αγίου Δημητρίου, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ). Συγκεκριμένα, τα θέματα της Ιστορίας και της Οικονομίας ήταν εύκολα για υψηλές βαθμολογίες , αλλά «αρκετά δύσκολα δεδομένων των συνθηκών, με επικίνδυνα σημεία» τα θέματα της Φυσικής.

  • Ιστορία

Τα σημερινά θέματα στην Ιστορία Προσανατολισμού καλύπτουν όλο το εύρος της εξεταστέας ύλης με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα από το Α΄ Κεφάλαιο της οικονομίας. Για την προσέγγιση των  ζητουμένων και των δύο ομάδων απαιτείται κριτική και αφαιρετική ικανότητα από τους υποψηφίους. Οι άρτια προετοιμασμένοι μαθητές μπορούν να επιτύχουν υψηλή βαθμολογία.

  • Οικονομία

Τα σημερινά θέματα στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας είναι απόλυτα συμβατά με την διδαχθείσα ύλη.

  • ΘΕΜΑ Α:
    Α1. Σαφείς προτάσεις χωρίς προβλήματα.
    Α2. Δύο ασκήσεις για τα πολλαπλής επιλογής με σαφήνεια και ορθότητα.
  • ΘΕΜΑ Β:
    Θεωρία κεφαλαίου 1ου όπου οι μαθητές ανέμεναν και θα μπορέσουν ν’
    ανταποκριθούν.
  • ΘΕΜΑ Γ:
    Βασική άσκηση Κεφαλαίου 7 σωστά δομημένη και με σαφή ερωτήματα.
  • ΘΕΜΑ Δ:
    Άσκηση Κεφαλαίου 3 για το προϊόν και το κόστος παραγωγής που κλιμακώνεται στο τελευταίο ερώτημα με σαφή βαθμό δυσκολίας.

 

  • Φυσική

Τα θέματα είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας, με σαφή διατύπωση και καλύπτουν πολύ μεγάλο μέρος της εξεταστέας ύλης. Απαιτούν για την επίλυση τους οριακά χρονικό διάστημα 3 ωρών. Ειδικότερα το θέμα Δ΄ απαιτεί αυξημένη ικανότητα αλγεβρικών πράξεων. Τα θέματα απαιτούν από τους μαθητές να έχουν εμπεδώσει τις αντίστοιχες ενότητες της διδακτέας ύλης της Φυσικής Α΄ και Β λυκείου. Οι μαθητές έπρεπε να είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι, με την προετοιμασία τους να επεκτείνεται και στις προηγούμενες τάξεις του λυκείου και όχι μόνο στη Γ΄ λυκείου.

Σημειώνεται ότι σήμερα ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις των μαθημάτων προσανατολισμού για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, ενώ αύριο Τετάρτη, 23 Ιουνίου, οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν σε Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμούς στη Ναυτιλία-Εφαρμογές.

Τέλος, την ερχόμενη Τρίτη, 29 Ιουνίου, ξεκινούν οι εξετάσεις των ειδικών και μουσικών μαθημάτων, για τους αποφοίτους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ