CDC ΗΠΑ: Τα επίπεδα εμπιστοσύνης ταλαντεύονται όσον αφορά την πληροφόρηση για την υγεία


CDC ΗΠΑ: Μία από τις μάχες που αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και οι κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού είναι η διατήρηση της εμπιστοσύνης στα ιδρύματα που παρέχουν πληροφορίες για την υγειονομική περίθαλψη. Αυτό είναι απαραίτητο για να καταπολεμήσουμε το επίπεδο παραπληροφόρησης εκεί έξω.Δυστυχώς, τα επίπεδα εμπιστοσύνης μειώνονται σε ορισμένες περιοχές του κόσμου. Αυτή δεν είναι μια μονόδρομη διαδικασία, και τα ιδρύματα υγείας πρέπει επίσης να επιδείξουν ικανότητες σε σχέση με το κοινό.

Αυτό επιτυγχάνεται με την πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες, ανεξάρτητα από την κοινωνικοοικονομική κατάσταση. διατήρηση της ποιότητας, διασφάλιση της επικαιρότητας των δημόσιων υπηρεσιών · παροχή σεβασμού στην παροχή δημόσιας υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένης της ανταπόκρισης στα σχόλια των πολιτών.

Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, με την ενημέρωση των κατευθυντήριων γραμμών για τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), η αντίληψη του κοινού αλλάζει.

Σύμφωνα με μια έρευνα της Realtime Research από την Invisible που δημοσκόπησε 1277 άτομα, το κοινό αίσθημα αξιοπιστίας των CDC έχει αλλάξει .

Αυτή η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 33% των ανθρώπων πιστεύουν ότι οι πληροφορίες που παρέχονται από τα CDC είναι εντελώς αναξιόπιστες σε σύγκριση με το 23% τον Ιούλιο του 2020 και μόνο μια μικρή πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι τα CDC είναι αξιόπιστα. Αυτό παρά τον Οργανισμό που παρέχει επιστημονικές και τεκμηριωμένες συμβουλές.

Τα τελευταία δεδομένα δείχνουν την έκταση της παραπληροφόρησης στην κοινωνία.

Όσον αφορά τα δημογραφικά στοιχεία, η έρευνα διαπίστωσε ότι οι νέοι 18-24 ετών ήταν πιθανότερο να εμπιστεύονται τις οδηγίες του CDC, σε επίπεδο 58%.

Το επίπεδο εμπιστοσύνης στην υπηρεσία μειώνεται μεταξύ των ηλικιωμένων μελών της κοινωνίας.

Όσον αφορά το φύλο, τα ευρήματα δείχνουν ότι το 50% των γυναικών εμπιστεύονται τα CDC, σε σύγκριση με το 38% των ανδρών και το 22% των μη δυαδικών ερωτηθέντων.

Επίσης, αμφισβητείται η χαλάρωση του lockdown, η οποία ενώ δεν σχετίζεται άμεσα με τα CDC, είναι κάτι που θεωρείται ως αναπόσπαστο μέρος των μέτρων υγείας. Με αυτό, το 28% των ανθρώπων πιστεύουν ότι το άνοιγμα της πολιτείας τους είναι πολύ αργό, σε σύγκριση με το 23% που πιστεύει ότι κινείται πολύ γρήγορα.

Αντιθέτως, το 29% είναι ικανοποιημένο με την πρόοδο.

Αυτά τα στοιχεία προφανώς αφορούν τους υποστηρικτές της δημόσιας υγείας και όταν η έλλειψη εμπιστοσύνης οδηγεί σε ακατάλληλες συμπεριφορές ή ενέργειες, τότε αυτό καθιστά την πρόκληση της καταπολέμησης της πανδημίας πιο δύσκολη.

Επιπλέον, τέτοια δεδομένα είναι σημαντικά από την κατανόηση, την προστασία και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, όχι μόνο για την αποτελεσματική λειτουργία των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης αλλά και για την κοινωνία γενικότερα.

Ένα πράγμα που πρέπει να επικεντρωθούν τα ιδρύματα υγείας είναι η διαφάνεια.

Η απλή επανάληψη της ρητορικής «υπό την ηγεσία της επιστήμης» χωρίς την παροχή δεδομένων μπορεί να οδηγήσει σε ανησυχίες σχετικά με την έλλειψη διαφάνειας.

Για παράδειγμα, ποιος παρέχει ακριβώς αυτές τις συμβουλές και πόσο ανεξάρτητος είναι;

Όπως ανέφερε η Βρετανική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών σε μια έκθεση: «η διαφάνεια στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για να επιτρέψει στην ευρύτερη κοινωνία να κρίνει εάν οι αποφάσεις λαμβάνονται βάσει επαρκούς ανθεκτικότητας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ