Αυτοεκτίμηση Προτάσεις: Πώς να νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας

Είναι απολύτως φυσιολογικό να υπάρχουν μέρες που θα έχετε χαμηλή διάθεση και θα αμφισβητείτε την ικανότητά σας να κάνετε τα πράγματα σωστά. Αλλά το να αισθάνεστε ανασφαλείς για τον εαυτό σας συνεχώς μπορεί να επηρεάσει κάθε πτυχή της ζωής σας, από τη σωματική υγεία και συναισθηματική ευεξία μέχρι τον τρόπο με τον οποίο αποδίδετε στη δουλειά και σχετίζεστε με τους άλλους. Το να μην αισθάνεστε αρκετά καλά μπορεί να σας καθιστά ευάλωτους και στις ρομαντικές σας σχέσεις, κάνοντας σας πιο επιρρεπείς σε συναισθήματα άγχους και ζήλιας. Έρευνες δείχνουν ότι η αυτοεκτίμηση επηρεάζει τόσο εμάς όσο και την ικανοποίηση που αντλούν οι άλλοι από τις σχέσεις μας μαζί τους.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι για να ενισχύσετε την αυτοεκτίμησή σας. Αν και δεν θα συμβεί εν μία νυκτί, με τις σωστές στρατηγικές και την κατάλληλη νοοτροπία, μπορείτε να λάβετε μέτρα προκειμένου να αλλάξετε τον τρόπο που νιώθετε για τον εαυτό σας.

Ξεκινήστε προσφέροντας στον εαυτό σας επιβεβαίωση της δικής σας αξίας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό καταγράφοντας μέσα στη μέρα όλα όσα κάνετε σωστά. Πιθανότερο είναι πως οι σκέψεις σας για τον εαυτό σας δεν λαμβάνουν συχνά υπόψη τις εκατοντάδες θετικές μικρο-αποφάσεις που παίρνετε σε καθημερινή βάση. Θυμηθείτε πώς, για παράδειγμα, βοηθήσατε τον γείτονά σας να μεταφέρει τα ψώνια ή πώς ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα του συνεργάτη σας στη δουλειά για παροχή βοήθειας στη διάρκεια ενός πρότζεκτ. Η τακτική αυτή θα σας βοηθήσει να επικεντρωθείτε περίσσοτερο στις συνεισφορές σας παρά στις ελλείψεις.

Εάν ωστόσο φροντίζετε πάντα τις ανάγκες όλων των άλλων και ξεχνάτε τις δικές σας, σίγουρα δεν εκτιμάτε αρκετά τον εαυτό σας. Η προσθήκη συνεπώς περισσότερης αυτοεξυπηρέτησης στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τυχόν αρνητικές σκέψεις και να ενισχύσετε την αυτοεκτίμησή σας. Πώς μπορείτε να δείξετε καθημερινά περισσότερη αγάπη στον εαυτό σας;

 

 

Φροντίστε το σώμα σας, χαρίζοντάς του ένα μασάζ ή ένα ζεστό μπάνιο με το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Κάντε την αγαπημένη σας προπόνηση τουλάχιστον για 30 λεπτά κάθε μέρα. Μπορείτε να επιλέξετε ασκήσεις που θα σας χαλαρώσουν πριν από τον ύπνο και θα προάγουν καλύτερης ποιότητας ξεκούραση. Μπορείτε ακόμη να εντάξετε κάποια λεπτά διαλογισμού μέσα στη μέρα. Δοκιμάστε να αποσυνδέσετε το τηλέφωνό σας ή κάντε μια αποτοξίνωση από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης,

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με ένα θρεπτικό γεύμα σαν αυτό που θα παρείχατε με αγάπη στους δικούς σας ανθρώπους. Καλλιεργήστε την πρακτική αυτο-συμπόνιας, μιλώντας όμορφα στον εαυτό σας, ακόμα, ή μαλλον περισσότερο, τις στιγμές εκείνες που νιώθετε ότι δεν κάνετε τα πράγματα σωστά. Και να θυμάστε ότι η ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης δεν είναι πάντα εύκολη διαδικασία και μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να φτάσετε ως εκεί, αλλά το τελικό αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here