Λίπος Κοιλιά: Αποτελεσματικοί τρόποι να απαλλαγείτε

Πολλοί οργανισμοί υγείας χρησιμοποιούν δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) για να ταξινομήσουν το βάρος και να προβλέψουν τον κίνδυνο μεταβολικής νόσου. Ωστόσο, αυτό είναι παραπλανητικό, καθώς τα άτομα με υπερβολικό λίπος στην κοιλιά διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ακόμα κι αν φαίνονται λεπτά. Αν και η απώλεια λίπους από αυτήν την περιοχή μπορεί να είναι δύσκολη, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε το υπερβολικό κοιλιακό λίπος.

Αποφύγετε τα τρόφιμα που περιέχουν trans λιπαρά Τα trans λιπαρά δημιουργούνται αντλώντας υδρογόνο σε ακόρεστα λίπη, όπως το σογιέλαιο. Βρίσκονται σε μερικές μαργαρίνες και συχνά προστίθενται σε συσκευασμένα τρόφιμα, αλλά πολλοί παραγωγοί τροφίμων σταμάτησαν να τις χρησιμοποιούν. Αυτά τα λίπη έχουν συνδεθεί με φλεγμονή, καρδιακές παθήσεις, αντίσταση στην ινσουλίνη και αύξηση κοιλιακού λίπους σε μελέτες παρατήρησης και σε ζώα.

Μια εξαετής μελέτη διαπίστωσε ότι οι πίθηκοι που έτρωγαν δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά κέρδισαν 33% περισσότερο κοιλιακό λίπος από εκείνους που κατανάλωναν δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά Για να μειώσετε το λίπος της κοιλιάς και να προστατεύσετε την υγεία σας, διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες των συστατικών και μείνετε μακριά από προϊόντα που περιέχουν trans λιπαρά. Αυτά αναφέρονται συχνά ως μερικώς υδρογονωμένα λίπη.

Τρώτε μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Η πρωτεΐνη είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό θρεπτικό συστατικό για τη διαχείριση του βάρους. Η υψηλή πρόσληψη πρωτεΐνης αυξάνει την απελευθέρωση της ορμόνης πληρότητας PYY, η οποία μειώνει την όρεξη και προάγει την πληρότητα. Η πρωτεΐνη αυξάνει επίσης το μεταβολικό σας ρυθμό και σας βοηθά να διατηρήσετε τη μυϊκή μάζα κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους. Πολλές μελέτες παρατήρησης δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερη πρωτεΐνη τείνουν να έχουν λιγότερο κοιλιακό λίπος από εκείνους που τρώνε δίαιτα χαμηλότερης πρωτεΐνης. Φροντίστε να συμπεριλάβετε μια καλή πηγή πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα, όπως: κρέας, ψάρι, αυγά, γαλακτοκομικά, πρωτεΐνη ορού γάλακτος, φασόλια.

Μειώστε τους υδατάνθρακες – ειδικά τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Η μείωση της πρόσληψης υδατανθράκων μπορεί να είναι πολύ ευεργετική για την απώλεια λίπους, συμπεριλαμβανομένου του κοιλιακού λίπους. Οι δίαιτες με λιγότερο από 50 γραμμάρια υδατανθράκων ανά ημέρα προκαλούν απώλεια λίπους στην κοιλιά σε άτομα που είναι υπέρβαρα, σε άτομα που διατρέχουν κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 και σε γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS).

Δεν χρειάζεται να ακολουθείτε μια αυστηρή δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η απλή αντικατάσταση των εξευγενισμένων υδατανθράκων με μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες μπορεί να βελτιώσει την υγεία του μεταβολισμού και να μειώσει το λίπος της κοιλιάς. Στη διάσημη μελέτη Framingham Heart, τα άτομα με την υψηλότερη κατανάλωση υδατανθράκων ολικής αλέσεως είχαν 17% λιγότερες πιθανότητες να έχουν υπερβολικό κοιλιακό λίπος από εκείνα που κατανάλωναν δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες. 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here