Αυστραλία: Απαγόρευση των μετακινήσεων εκτός Σίδνεϊ λόγω της έξαρσης του κορονοϊού


Οι κάτοικοι του Σίδνεϊ απαγορεύεται να εγκαταλείψουν την πόλη τους, λόγω νέας συρροής κρουσμάτων στη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας. 

Οι περισσότεροι κάτοικοι του Σίδνεϊ απαγορεύεται από σήμερα να εγκαταλείψουν την πόλη τους, την μεγαλύτερη της Αυστραλίας, λόγω μιας συρροής κρουσμάτων του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού Δέλτα που εντοπίστηκε εκεί, ανακοίνωσαν οι αρχές οι οποίες φοβούνται εξάπλωσή του σε άλλες περιοχές.

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί μετά την εμφάνιση την περασμένη εβδομάδα της εστίας αυτής στην συνοικία της παραλίας Μπόντι στο Σίδνεϊ.

Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζικλιάν ανακοίνωσε ότι από σήμερα τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση εξόδου από το Σίδνεϊ, με εξαίρεση επιτακτικούς λόγους. Επίσης περιορίστηκε εκ νέου ο αριθμός των ανθρώπων που επιτρέπονται στις συναθροίσεις.

Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων του Σίδνεϊ θα υποστεί αυτήν την απαγόρευση στις μετακινήσεις εκτός πόλης, η οποία αφορά επτά ζώνες στις οποίες έχουν καταγραφεί κρούσματα του νέου κορονοϊού, διευκρίνισε η ίδια.

Οι αρχές δεν έδωσαν εντολή για το κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ, αλλά εφεξής θα απαγορεύεται το τραγούδι και ο χορός. Επίσης θα επιτραπεί η διεξαγωγή μεγάλων εκδηλώσεων καθώς η δυνατότητα υποδοχής στα στάδια έχει περιοριστεί στο 50%.

“Ξέρω από την εμπειρία μου… ότι υπάρχει ένας βαθμός κούρασης και ένας βαθμος αδιαφορίας σε σχέση με τον ιό”, αναγνώρισε ο Μπραντ Χάζαρντ, ο υπουργός Υγείας της πολιτείας αυτής, η οποία είναι η πολυπληθέστερη της χώρας.

Ο Χάζαρντ κάλεσε τους κατοίκους να μην μειώσουν την επιφυλακή τους απέναντι σε “αυτό το πιο επικίνδυνο παραλλαγμένο στέλεχος του ιού” και σημείωσε ότι “δεν θα πρέπει να υπάρχει απάθεια”.

Η Αυστραλία, η οποία έχει μέχρι στιγμής καταφέρει ως επί το πλείστον να περιορίσει την εξάπλωση της COVID-19 στο έδαφός της, έχει καταγράψει από τότε που ξέσπασε η πανδημία λιγότερα από 30.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού –την πλειονότητα στην πολιτεία Βικτόρια– και λιγότερους από χίλιους θανάτους από την COVID-19.

Η νέα συρροή κρουσμάτων του κορονοϊού ξεκίνησε από έναν οδηγό που εργαζόταν για τα πληρώματα αεροπορικών εταιρειών, ο οποίος προσβλήθηκε από το πιο μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του ιού, το οποίο ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία.

Παράλληλα και οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας ενίσχυσαν τους περιορισμούς στο Ουέλινγκτον αφότου ένας κάτοικος του Σίδνεϊ, ο οποίος πέρασε το σαββατοκύριακο στην πρωτεύουσα της χώρας, διεγνώσθη θετικός όταν επέστρεψε στην Αυστραλία.

Μόνον 6,7 εκατομμύρια άνθρωποι από τους συνολικά 25 εκατομμύρια κατοίκους της Αυστραλίας έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής κατά της COVID-19 και η πλειονότητα έχει λάβει μόνον την πρώτη δόση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ