Κεράσια : Τα οφέλη τους στην υγεία


Τα κεράσια περιέχουν μια σειρά ευεργετικών θρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη C και τα αντιοξειδωτικά. Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής, στην προστασία της υγείας της καρδιάς και στη βελτίωση του ύπνου ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής.

Τα οφέλη για την υγεία των κερασιών μπορούν να εξαρτηθούν από διάφορους παράγοντες, όπως η ποικιλία κερασιών, πόσα άτομα καταναλώνει και πόσο συχνά τα καταναλώνει.

 Καταπολεμούν τις φλεγμονές
  • Η φλεγμονή είναι μέρος της φυσικής αντίδρασης του σώματος σε ασθένειες ή τραυματισμούς. Βραχυπρόθεσμα, μπορεί να είναι χρήσιμο. Ωστόσο, η μακροχρόνια φλεγμονή εμπλέκεται σε πολλές χρόνιες καταστάσεις.
  • Αν και μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε φρούτα, λαχανικά και φυτικές ίνες μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής, τα κεράσια μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικά ως μέρος μιας αντιφλεγμονώδους δίαιτας .

Αντιμετωπίζουν την ουρική αρθρίτιδα

  • Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των κερασιών μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ουρική αρθρίτιδα .
  • Η ουρική αρθρίτιδα προκαλεί ξαφνικό και σοβαρό πόνο στις αρθρώσεις. Αυτό προκαλείται από υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος στο αίμα. Αναθεώρηση 2018 δήλωσε ότι η κατανάλωση κερασιών θα μπορούσε να βοηθήσει ένα άτομο να διατηρήσει μέτρια επίπεδα ουρικού οξέος στο σώμα.

 Οφέλη για την υγεία της καρδιάς

  • Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά είναι καλύτερη για την υγεία της καρδιάς. Ωστόσο, τα κεράσια μπορεί να είναι ιδιαίτερα πολύτιμα σε μια υγιεινή διατροφή, καθώς δείχνουν δυνατότητες μείωσης της αρτηριακής πίεσης .
  • Αρκετές μελέτες στις οποίες διάφορα προϊόντα κερασιών μείωσαν την αρτηριακή πίεση.
  • Τα κεράσια περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην αρτηριακή πίεση, συμπεριλαμβανομένων των πολυφαινολών και του καλίου .
 Οφέλη για τον ύπνο
  • Σύμφωνα με ένα Μελέτη , τα κεράσια είναι μια πλούσια, φυσική πηγή μελατονίνης , η οποία είναι ένας νευροδιαβιβαστής που επηρεάζει τον ύπνο και τη διάθεση. Η μελατονίνη μπορεί να είναι χρήσιμη για όσους έχουν αϋπνία , καθώς είναι η χημική ουσία που προκαλεί υπνηλία.
Ακολουθεί βίντεο για τα κεράσια

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ