Σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις: Πιο συχνές σε ηλικίες άνω των 45 ετών

Διαπίστωσε επίσης ότι πάνω από τα 45, άτομα που ζουν σε κοινωνικά και οικονομικά μειονεκτούσες περιοχές διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο να μολυνθούν σεξουαλικά με μικρή επίγνωση των διαθέσιμων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και περιορισμένη πρόσβαση σε γιατρούς και νοσοκομεία.

Η τελευταία έκθεση περιλάμβανε περίπου 800 συμμετέχοντες της Αγγλίας και στις βόρειες περιφέρειες του Βελγίου και της Ολλανδίας, από τους οποίους σχεδόν 200 αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικό μειονέκτημα. Τα αρχικά ευρήματα έχουν επισημάνει 4 κρίσιμους τομείς όπου, σύμφωνα με τους ερευνητές, μια παρέμβαση μπορεί να καλύψει τα κενά στην τρέχουσα παροχή υγειονομικής περίθαλψης: ευαισθητοποίηση, πρόσβαση, γνώση και στίγμα.  Ευαισθητοποίηση: Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι σημαντικός αριθμός συμμετεχόντων δεν γνώριζαν τους κινδύνους της STI, ενώ το 46% δεν γνώριζε τη θέση του πλησιέστερου κέντρου υγείας τους. Ωστόσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για την ενθάρρυνση της δέσμευσης με τις υπηρεσίες σεξουαλικής υγείας.

Γνώση: Οι συμμετέχοντες επεσήμαναν ότι οι επαγγελματίες του τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένων των γιατρών και των νοσοκόμων, δεν διέθεταν επαρκείς γνώσεις σχετικά με τη σεξουαλική υγεία – και, κατά συνέπεια, μόνο οι μισοί πραγματοποίησαν πρόσφατα τεστ STI. Στίγμα: Η ντροπή αναγνωρίστηκε ως το μεγαλύτερο εμπόδιο στην πρόσβαση σε υπηρεσίες σεξουαλικής περίθαλψης, σύμφωνα με την έκθεση. Ένας αριθμός συμμετεχόντων αισθάνθηκαν ότι η σεξουαλική υγεία έχει γίνει ένας “βρώμικος” όρος, ο οποίος αποθαρρύνει τους ανθρώπους από το να συμμετέχουν σε τακτικές επισκέψεις ελέγχου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here