Κικίλιας: Το ΕΣΥ αναβαθμίζεται εν μέσω πανδημίας – Δωρεές προς «Θεαγένειο» και ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς»

«Είμαστε ευγνώμονες στο Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση για το νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο “Γ.Γεννηματάς” και τη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας στο “Θεαγένειο”» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά την ομιλία του στη Βουλή για το σχέδιο νόμου κύρωσης των δωρεών του Ιδρύματος προς τα δύο νοσοκομεία.

«Κάποιοι είπαν ότι μέσα στην πανδημία το μόνο που κάνει το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση είναι να ασχολούνται με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Πράγματι, φτιάξαμε διπλάσιες ΜΕΘ, τις εξοπλίσαμε, τις ενισχύουμε και έρχονται να εγκαινιαστούν και άλλες» υποστήριξε ο κ. Κικίλιας.

«Η ελληνική Πολιτεία οριζοντίως και στο σύνολό της, σέβεται τον Έλληνα ασθενή, σέβεται τους συμπολίτες μας και προσπαθεί επιτυχημένα να ενισχύσει, να ενδυναμώσει και να αναβαθμίσει το ΕΣΥ» πρόσθεσε.

Η δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Λάτση στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» αφορά στα νέα ΤΕΠ, εμβαδού 1.192 τ.μ. «Τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών του, που είναι κομβικά στην εφημερία όλου του Λεκανοπεδίου, θα αναβαθμιστούν και θα γίνουν τελευταίας τεχνολογίας, με όλα τα μηχανήματα και τις κτηριακές υποδομές, ώστε να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας. Και χαίρομαι που αυτό προχωράει επί της διακυβέρνησής μας» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

«Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω την κυρία Μαριάννα Λάτση για την ευγενή δωρεά, που είναι κομβική για τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας “Νίκος Κούρκουλος”, εμβαδού 564 τ.μ. στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Θεαγένειο”. Μια αντίστοιχη Μονάδα υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια σε ειδικό παράρτημα στο Νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”. Συμπολίτισσες και συμπολίτες μας που έχουν ογκολογικά προβλήματα, θα έχουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να λάβουν τις ανάλογες θεραπείες σε πολύ υψηλού επιπέδου Μονάδες Υγείας. Αυτό αξίζει να το έχει και η Βόρεια Ελλάδα και χαίρομαι πάρα πολύ που με την ευγενή δωρεά της κυρίας Λάτση δίνεται αυτή η δυνατότητα, να έχουμε την ανάλογη Μονάδα Νοσηλείας και στη Βόρεια Ελλάδα, για τους χιλιάδες συμπολίτες που την έχουν ανάγκη» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, ο υπουργός Υγείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here