Βάνα Παπαευαγγέλου: Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων μειώθηκε στα 32 έτη


Στην καθιερωμένη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η Βάνα Παπαευαγγέλου ξεκίνησε ανακοινώνοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα της ημέρας, που ανακοινώθηκαν προ ολίγου από τον ΕΟΔΥ.

Η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας είναι σαφής, είπε η κα Παπαευαγγέλου. Ο μέσος κυλιόμενος των τελευταίων 7 ημερών μειώθηκε ακόμη παραπάνω κατά 35% και σήμερα καταγράφονται κατά μέσο όρο λιγότερα από 400 νέα κρούσματα την ημέρα. Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων μειώθηκε σημαντικά στα 32 έτη. Γεγονός που κατά κύριο λόγο οφείλεται στην αυξημένη κινητικότητα των νέων που πρόσφατα άρχισαν να εμβολιάζονται και άρχισαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Σε κάποιες τουριστικές περιοχές εμφανίζεται μια διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων μόλις στα 21, 22 ή και 24 έτη.

Ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται σε δομές υγείας έχει μειωθεί σε 31.000 ανα μέρα, ενώ ταυτόχρονα μειώθηκε ο δείκτης θετικότητας στο 1,3 %.

Στους στοχευμένους ελέγψχους που διενεργούνται από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ σε περιοχές που απασχολούν η θετικότητα είναι κάτω από 1%.

Αναφορικά με την σημαντική συμβολή των self test στον έλεχγο του 3ου κύματος της Covid 19 έκανε λόγο η κα Παπαευαγγέλου. Όπως είπε, μέχρι σήμερα έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα άνω των 22 εκατομμ. τεστ.

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στη χώρα μειώθηκε στους 4.100 ασθενείς, και οι περισσότερες περιφερειακές ενότητες της χώρας είναι πράσινες ή κίτρινες. Απασχολούν ωστόσο κάποιες περιοχές με ιδιαίτερα χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, όπου υπάρχει κίνδυνος σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων εν όψει της αυξημένης κινητικότητας λόγω των επερχόμενων καλοκαιρινών διακοπών. Καθώς και επίσης η διασπορά μεταλλαγμένων στελεχών του ιού με αυξημένη μεταδοτικότητα που θα οδηγήσει σε ένα ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων συμπολιτών μας ανέρχεται σε 1.000, ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του 7ημέρου σε όλη τη χώρα μειώθηκε σε 58 ασθενείς ανα ημέρα. 1 στους 3 νοσηλευόμενους είναι μετάξύ 25 ως 55 ετών. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων η πανδημία αλλάζει σιγά σιγά πρόσωπο και σήμερα η νόσος αφορά κυρίως σε άτομα άτομα νεότερης ηλικίας.

 

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ