Ζήλια: Και πώς να την “δουλέψετε” σε μία σχέση

Το συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα διασκεδαστικό με τη ζήλια. Καταστρέφει τις σχέσεις, σε κάνει να νιώθεις τρελός και γεννά μια πληγωμένη λάμπα υποψίας που ζει μέσα στην καρδιά σου. Αλλά το να προσπαθείς να ξεπεράσεις τη ζήλια μπορεί μερικές φορές να νιώθεις σαν να προσπαθείς να ελέγξεις ένα παλιρροϊκό κύμα. Δεν θέλετε να σπάσετε το φράγμα, αλλά δεν μπορείτε να βοηθήσετε το ζηλιάρικο νερό σας να ξεχειλίζει.

Κανείς δεν θέλει να ζηλεύει. Η ζήλια μπορεί να καταστρέψει μια κατά τα άλλα σπουδαία σχέση. Τρέφει δυσπιστία, βλάπτει την αυτοεκτίμηση, και σπάνια κάνει κάτι καλό. Ωστόσο, τόσοι πολλοί από εμάς είμαστε ανίσχυροι να το σταματήσουμε από το να συντρίψουμε τις σκέψεις, τις πράξεις και την ομιλία μας. Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό; Πώς μπορείς να ξεπεράσεις τη ζήλια; Ακολουθούν συμβουλές για την υπέρβαση της ζήλιας στη σχέση σας. Μέτρα μέχρι το δέκα. Δεν έχει πλάκα να πιάνεις τον συνεργάτη σου να στέλνει ένα μήνυμα σε κάποιον άλλο ή να τον ακούς να ερωτεύεται κάποιον καυτό διάσημο, αλλά αυτά τα πράγματα αξίζουν πραγματικά να ταράξουν;

Η παραπάνω συμβουλή σχεδιάστηκε για άτομα που αντιμετωπίζουν περιττή ζήλια, όχι για όσους έχουν βάσιμους λόγους να είναι καχύποπτοι για τη σύζυγο τους (όπως οι σύντροφοι που φλερτάρουν ανοιχτά με άλλους, έχουν μυστικές φιλίες ή λένε ψέματα σε εσάς). Εργασία για τη δημιουργία εμπιστοσύνης. Η εμπιστοσύνη είναι μια ουσιαστική πτυχή μιας υγιούς, ευτυχισμένης και ικανοποιητικής σχέσης. Η υπέρβαση της ζήλειας περιλαμβάνει την ύπαρξη ενός υγιούς επιπέδου εμπιστοσύνης.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here