Δεν είμαι όπως φαίνομαι : Όταν η εμφάνισή σας δεν αντιστοιχεί στο πώς είστε

Οι ψυχολόγοι δείχνουν ότι ένας στους τρεις ανθρώπους αισθάνεται σαν απάτη επειδή έχουν την ιδέα ότι το πρόσωπο που δίνουν σε άλλους δεν ταιριάζει με το ποιοι είναι πραγματικά. Το αποτέλεσμα αυτής της ιδέας είναι το άγχος, η κατάθλιψη και η ντροπή. Η ειρωνεία είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι συνήθως οι πιο λαμπροί μαθητές, οι καλύτεροι γονείς, οι πιο αποτελεσματικοί υπάλληλοι και γενικά οι πιο επιτυχημένοι.

Τείνουμε να πιστεύουμε ότι όσο καλύτερη είναι η δημόσια εικόνα που έχει κάποιος, τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια και αυτοπεποίθηση θα έχει. Αυτό είναι συνήθως εντελώς αναληθές. Αυτό το αίσθημα απάτης πηγάζει από την εξαντλητική αυτοκριτική, η οποία τους οδηγεί να δικαιολογήσουν την επιτυχία τους με αρνητικό τρόπο. Για παράδειγμα, εάν έχουν προαχθεί στην απασχόληση, το δικαιολογούν συχνά από το γεγονός ότι ο εργοδότης τους έχει πολύ χαμηλά πρότυπα και δεν αναγνωρίζει. Ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτών που αισθάνονται σαν απάτη είναι ότι δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στην εντύπωση που αφήνουν σε άλλους. Αυτό προκαλεί ότι όταν ξεκινούν νέες σχέσεις, ξεκινούν μια νέα δουλειά ή επισκέπτονται νέα μέρη, ενδιαφέρονται περισσότερο να δώσουν την εικόνα που πιστεύουν ότι αναμένεται από αυτές παρά να απολαμβάνουν και να ζουν τη στιγμή.

Με αυτόν τον τρόπο κρύβονται πίσω από ένα επίπεδο που μπορεί να τους κάνει να αποτύχουν ή, χειρότερα, να πετύχουν. Το βήμα από αυτήν την κατάσταση είναι να παραδεχτούμε το αίσθημα της απάτης. Αν και αυτή η παραδοχή θα προκαλέσει μεγάλη ντροπή, θα είναι ζωτικής σημασίας να αποκαλύψετε ποιος είστε πραγματικά. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ατόμου, η διαδικασία αυτή μπορεί να είναι πολύ απλή ή μπορεί να απαιτείται συνεργασία με έναν ψυχολόγο για να βρεθείτε πραγματικά και να καταλάβετε ποιος είστε.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here