Αθλητισμός για όλους: Οδηγός άσκησης για αρχάριους

Η τακτική άσκηση είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας. Λίγο μετά την έναρξη της άσκησης, θα αρχίσετε να βλέπετε και να αισθάνεστε τα οφέλη που μπορεί να έχει η σωματική δραστηριότητα στο σώμα και την γενική ευεξία σας. Ωστόσο, η υιοθέτηση της άσκησης στη ρουτίνα σας χρειάζεται αποφασιστικότητα και η τηρησή της μακροπρόθεσμα απαιτεί από μέρους σας πειθαρχία. Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε να ασκείστε αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Εδώ είναι όσα πρέπει να ξέρετε για να δημιουργήσετε μια ρουτίνα και να την τηρήσετε.

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ορισμένα πράγματα πριν ξεκινήσετε μια ρουτίνα άσκησης.

1. Ελέγξτε την υγεία σας. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας και να κάνετε ιατρική εξέταση πριν ξεκινήσετε να ασκείστε. Ιδιαίτερα στην περίπτωση που δεν είστε συνηθισμένοι σε έντονες σωματικές δραστηριότητες, ή εάν ανήκετε στην ηλικιακή ομάδα 45 ετών και άνω. Ένας έγκαιρος έλεγχος μπορεί να εντοπίσει τυχόν προβλήματα υγείας ή καταστάσεις που θα μπορούσαν να σας θέσουν σε κίνδυνο τραυματισμού κατά τη διάρκεια της άσκησης. Η ιατρική γνωμάτευση μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε την προπόνησή σας, διευκολύνοντας εσάς και τον προσωπικό σας εκπαιδευτή να κατανοήσετε τους περιορισμούς σας και να δημιουργήσετε ένα σχέδιο άσκησης προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες σας.

2. Κάντε ένα πρόγραμμα άσκησης και ορίστε ρεαλιστικούς στόχους. Μόλις αποφασίσετε να αρχίσετε να ασκείστε τακτικά, προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα που να περιλαμβάνει εφικτά βήματα και στόχους. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να ξεκινήσετε με απλά βήματα που θα μπορείτε να ακολουθήσετε. Καθώς το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης θα βελτιώνεται, μπορείτε να αναπτύσσετε το πρόγραμμα προσθέτοντας επιπλέον ασκήσεις ή/και πιο αυξημένης εντατικότητας. Για παράδειγμα, εάν ο στόχος σας είναι να ολοκληρώσετε μια διαδρομή πέντε χιλιομέτρων, μπορείτε να ξεκινήσετε δημιουργώντας ένα σχέδιο που περιλαμβάνει μικρότερες διαδρομές. Μόλις μπορέσετε να ολοκληρώσετε αυτές τις μικρές διαδρομές, αυξήστε την απόσταση έως ότου μπορείτε να τρέξετε και τα πέντε χιλιόμετρα χωρίς διακοπή. Εκκινώντας από μικρούς στόχους όχι μόνο θα αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας, αλλά θα είναι πιο δυνατό να διατηρήσετε τα κίνητρα σας ζωντανά σε κάθε βήμα.

3. Κάντε την άσκηση συνήθεια. Ένα άλλο βασικό συστατικό ενός επιτυχημένου προγράμματος άσκησης είναι να ακολουθείτε μια ρουτίνα. Φαίνεται να είναι ευκολότερο για τους ανθρώπους να διατηρούν μια ρουτίνα άσκησης μακροπρόθεσμα, εάν την κάνουν συνήθεια που εξασκούν τακτικά. Επιπλέον, η αντικατάσταση μιας ανθυγιεινής συμπεριφοράς με μια νέα υγιή συνήθεια είναι μια εξαιρετική προσέγγιση για τη διατήρησή της μακροπρόθεσμα. Η κατάρτιση προγράμματος άθλησης και η άσκηση την ίδια ώρα κάθε μέρα είναι καλοί τρόποι για να διατηρήσετε τη ρουτίνα σας και να την κάνετε να διαρκέσει. Για παράδειγμα, γιατί να μην κάνετε την άσκηση μια συνήθεια σχεδιάζοντας να ασκηθείτε κάθε μέρα αμέσως μετά τη δουλειά;

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here