Αμετάκλητη καταδίκη για τον θάνατο 41χρονης είχε ο γιατρός που χειρούργησε την κόρη του ιερέα


Θλίψη στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει ο θάνατος της έφηβης κόρης Ιερέα από τη Θεσσαλονίκη μετά από επέμβαση για τοποθέτηση δακτυλίου. Όπως αποκαλύπτει το thesstoday, o γιατρός που την χειρούργησε έχει καταδικασθεί αμετάκλητα το 2012 σε φυλάκιση 3 χρόνων με αναστολή για το θάνατο μίας 41χρονης μητέρας από τη Θεσσαλονίκη. 

Συγκλονίζουν οι καταιγιστικές αποκαλύψεις για τον γιατρό που φέρεται να ευθύνεται για το θάνατο της 14χρονης κόρης του ιερέα από την Επανομή μετά την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου.

Προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός ότι, παρά την καταδίκη, ο ίδιος γιατρός συνέχισε να χειρουργεί κανονικά και το 2017 κατηγορείται εκ νέου για το θάνατο ενός 24χρονου νεαρού ενώ, πριν από λίγες ημέρες, ήταν αυτός που έκανε την επέμβαση στο στομάχι του 14χρονου κοριτσιού από την Επανομή το οποίο πέθανε λίγες ημέρες αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, ο ίδιος γιατρός που κατηγορείται και για το θάνατο το 2017 ενός 24χρονου νεαρού από την Κεραμωτή -η υπόθεση αναμένεται να εκδικασθεί το φθινόπωρο-έχει καταδικασθεί, μαζί με έναν ακόμη γιατρό, τον Ιούνιο του 2012, με αμετάκλητη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή για ανθρωποκτονία από αμέλεια μίας 41χρονης γυναίκας η οποία είχε υποβληθεί στην ίδια επέμβαση.

Σοκαρισμένη η μητέρα της 41χρονης δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο άνθρωπος που βαρύνεται με καταδικαστική απόφαση για το θάνατο της κόρης της, είναι ο ίδιος γιατρός ο οποίος χειρούργησε και τα άλλα δύο παιδιά.

«Σκεφτόμουν και συμπονούσα τον ιερέα από την πρώτη στιγμή που τον είδα να μιλάει για την κόρη του. Πόσω μάλλον τώρα που συνειδητοποίησα ότι μιλάμε για τον ίδιο γιατρό. Παρακαλώ να μεταφέρετε στον πατέρα ότι οφείλει να οπλισθεί με θάρρος, δύναμη και κουράγιο και να παλέψει ώστε να δικαιωθεί δικαστικά η μνήμη του παιδιού του. Εγώ στο δικαστήριο ένιωσα ότι ξαναέγινε… 10 φορές η κηδεία της κόρης μου αλλά στο τέλος του πολύχρονου δικαστικού αγώνα αισθάνθηκα ότι επιτέλους αναπαύτηκε η ψυχή της» λέει στο ThessToday.gr η μητέρα της γυναίκας.

Η άτυχη 41χρονη από τη Θεσσαλονίκη είχε αποφασίσει να προχωρήσει στη χειρουργική επέμβαση για να απαλλαγεί από τα περιττά κιλά καθώς ο γιατρός την είχε διαβεβαιώσει ότι επρόκειτο για μία απλή επέμβαση και 4 μέρες μετά θα μπορούσε να επιστρέψει στην εργασία της. Έτσι τον Απρίλιο του 2005 υποβλήθηκε σε γνωστό ιατρικό κέντρο της Θεσσαλονίκης σε λαπαροσκοπική τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου και κοιλιοπλαστική.

Ωστόσο, όπως απεφάνθη το δικαστήριο, παρά το γεγονός ότι οι γιατροί όφειλαν να παρακολουθούν τη μετεγχειρητική της κατάσταση, δεν έδειξαν τη δέουσα προσοχή, αμέλησαν και δεν αντιμετώπισαν έγκαιρα τα σοβαρά συμπτώματα που παρουσίασε, με αποτέλεσμα, λίγες ημέρες αργότερα, η ασθενής να υποστεί μαζική πνευμονική εμβολή και να πεθάνει.

Οι συγγενείς της γυναίκας, παρά το αρχικό σοκ της απώλειας, βρήκαν τη δύναμη να προχωρήσουν στη δικαστική προσφυγή καθώς δεν μπορούσαν να δεχθούν ότι έχασαν τόσο άδικα τον άνθρωπό τους. Ένας από τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής ήταν ο γνωστός ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς.

«Είχα την τιμή να παραστώ ως συνήγορος Πολιτικής Αγωγής μαζί με άλλους συναδέλφους στη συγκεκριμένη υπόθεση. Πίστεψα ότι η καταδίκη αυτή θα είχε καταστήσει προσεκτικότερο τον γιατρό αυτόν στην άσκηση του λειτουργήματός του αλλά δυστυχώς απεδείχθη ότι έσφαλα» υπογραμμίζει στο ThessToday.gr ο κ. Διαλυνάς.

«Το ερώτημα τώρα το οποίο προκύπτει είναι σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για την υπόθεση εκείνη με δεδομένο ότι υπήρξε μία αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση και σε ποιες ενέργειες θα προβεί στις μεταγενέστερες περιπτώσεις που έχουν καταγγελθεί. Φαίνεται ότι η καταδίκη εκείνη από μόνη της δεν μπόρεσε να συνετίσει και να συντελέσει στην αποτροπή του θανάτου δύο νέων ανθρώπων. Αυτό με λυπεί, το έχω ξανασυναντήσει, αλλά έχω καθαρή τη συνείδησή μου».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ