Υπουργείο Υγείας τροπολογία: Προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού για έκτακτες ανάγκες

Υπουργείο Υγείας τροπολογία: Το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει στην πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και πάσης φύσεως επικουρικού προσωπικού, για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, καθώς και προσλήψεις για την ιατρική κάλυψη των διανεμόντων σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στο ν/σ

Κύρωση: α) της από 11.12.2020 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση (John S. Latsis Public Benefit Foundation)» και του N.Π.Δ.Δ.. με την επωνυμία «Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών »Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»» και β) της από 9.12.2020 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, της 4ης Υ.Πε. Μακεδονίας και Θράκης, του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο», της κ. Άννας Μαρίας Λουίζας Ιωάννη Λάτση και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Υγείας

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ

Σύμφωνα με την τροπολογία, για τις ανάγκες του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, δύνανται να προσλαμβάνεται – κατά παρέκκλιση άλλων διατάξεων – έως τις 31 Ιουλίου 2021 και για ένα έτος επικουρικό προσωπικό:

– στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας

– στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας  (ΙΦΕΤ).

Προσλήψεις επικουρικών γιατρών και στις δομές φιλοξενίας προσφύγων

Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα πρόσληψης ιατρικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για 2 έτη και δυνατότητα παράτασης στο πλαίσιο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των Περιφερειών, για την κάλυψη των έκτακτων και άμεσων αναγκών παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους οργανωμένους χώρους διαμονής προσφύγων και μεταναστών στις Περιφερειακές Υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης και τα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, οι δαπάνες μισθοδοσίας θα καλυφθούν από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, δαπάνες για την προμήθεια ρεμντεσιβίρης

Με την ίδια τροπολογία θεωρούνται νόμιμες οι δαπάνες του ΙΦΕΤ για προμήθεια της δραστικής ουσίας ρεμντεσιβίρη προς αντιμετώπιση του covid – 19 που πραγματοποιήθηκαν το 2020.

Επίσης, προβλέπεται ο καθορισμός με ΚΥΑ του τρόπου  αμοιβής των φαρμακοποιών για την συμμετοχή τους στη διαδικασία ενημέρωσης και επιβεβαίωσης της προγραμματισμένης ημερομηνίας εμβολιασμού κατά του covid – 19, ενώ καθίσταται ο ΕΟΔΥ ως υπεύθυνος επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που καταχωρίζονται στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών από τον κορωνοϊό.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here