Μπρίτνεϊ Σπίαρς – Η συγκλονιστική κατάθεση στο δικαστήριο: «Θέλω να πάρω τη ζωή μου πίσω»


Όσα ήρθαν στο φως στην αποκαλυπτική κατάθεση της Μπρίτνεϊ Σπίαρς

H Μπρίτνεϊ Σπίαρς κατέθεσε σε δικαστήριο του Λος Άντζελες ενάντια στην καταπιεστική και καταχρηστική, όπως ανέφερε, εξουσία που ασκεί ο πατέρας της στη ζωή και την καριέρα της.

Υπενθυμίζουμε ότι με νομική ρύθμιση και έπειτα από την ψυχική κατάρρευση της ίδιας το 2008, ο 68χρονος Τζέιμι Σπίαρς έχει αποκτήσει την κηδεμονία της κόρης του και τη διαχείριση της περιουσίας της.

Σύμφωνα με έγγραφα που έφεραν στο φως οι New York Times πριν από την κατάθεση της τραγουδίστριας, η ίδια προσπαθεί να απομακρύνει τον πατέρα της από τον ρόλο του κηδεμόνα ήδη από το 2014, καθώς ασκεί υπερβολικό και καταχρηστικό έλεγχο πάνω της, καταργώντας στην ίδια θεμελιώδη δικαιώματα.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η 39χρονη εμφανίζεται δημόσια και μιλά λεπτομερώς για την κατάσταση της. Καταθέτοντας στο δικαστήριο του Λος Άντζελες η Σπίαρς τόνισε πως αυτή η κηδεμονία της κάνει περισσότερο κακό παρά καλό και ζήτησε να τερματιστεί χωρίς να χρειάζεται αξιολόγηση, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση αυτή κακοποιητική. «Δικαιούμαι να έχω ζωή», τόνισε η ποπ σταρ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η υπόθεση δεν αφορά μόνο τη διαχείριση της περιουσίας της τραγουδίστριας αλλά και πτυχές της προσωπικής της ζωής. Όπως κατέθεσε η Σπίαρς, η οποία έχει δύο παιδιά από προηγούμενη σχέση, επιθυμεί να παντρευτεί και να κάνει ένα τρίτο παιδί. Ωστόσο σύμφωνα με τον όρους της κηδεμονίας αυτής δεν της επιτρέπεται κάτι τέτοιο και υποχρεούται να φοράει ενδομήτρια συσκευή.

Μάλιστα, κατέθεσε ότι η ίδια δεν έχει κανένα έλεγχο στην ιατρική περίθαλψη της και στη φαρμακευτική της αγωγή. Αποκάλυψε ότι της έχουν αλλάξει ακόμα και τα φάρμακα της, αναγκάζοντας τη να πάρει λίθιο το οποίο την έκανε «να νιώθει μεθυσμένη».

Η Μπρίτνεϊ συνέχισε την κατάθεσή της λέγοντας πως απαγορεύεται ακόμα και να πηγαίνει στους φίλους της και βόλτες με τον σύντροφό της.

Επίσης, αποκάλυψε ότι το 2018 την είχαν απειλήσει με μήνυση αν δεν πραγματοποιούσε τις προγραμματισμένες συναυλίες της. Υποχρεώθηκε να δουλεύει κάθε μέρα, χωρίς να έχει μια ημέρα ξεκούρασης και δήλωσε ότι «στην Καλιφόρνια το μόνο πράγμα που συγκρίνεται με αυτό είναι το sex trafficking». Συνέχισε τονίζοντας ότι αφού θεωρείται ικανή να κάνει συναυλίες και να συνεχίζει να εργάζεται, τότε θα πρέπει να θεωρείται και σε θέση να ελέγχει τη ζωή, την καριέρα και την περιουσία της.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο πατέρας της «λάτρευε να ελέγχει την ίδια του την κόρη 100.000%» και σημείωσε ότι η ίδια απαγορεύεται να μιλάει στον Τύπο, ενώ οι γονείς της μπορούν να δίνουν συνεντεύξεις όποτε το επιθυμούν.

Η Σπίαρς αποκάλυψε ότι φοβόταν να μιλήσει και θεωρούσε ότι δεν θα την πίστευε κάποιος, εξηγώντας πως και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει απευθυνθείστο δικαστήριο μέχρι στιγμής. Όπως τόνισε στην αποκαλυπτική μαρτυρία της «Είναι μια ανοιχτή ακρόαση και όλοι θα πρέπει να ακούσουν όσα έχω να πω. Όποιος εμπλέκεται με αυτή την κηδεμονία, όποιος έπαιξε με τον ρόλο να με τιμωρεί πρέπει να πάει φυλακή».

«Σας είπα ψέματα ότι είμαι καλά και χαρούμενη. Είμαι σε σοκ, αυτή η εμπειρία είναι τραυματική για εμένα. Δεν είμαι χαρούμενη με όλο αυτό. Δεν μπορώ να κοιμηθώ, είμαι πολύ θυμωμένη με αυτή την τρέλα. Είμαι σε κατάθλιψη. Κλαίω κάθε μέρα γιατί δεν μου επιτρέπεται να ζήσω μια ολοκληρωμένη ζωή.

Θέλω απλώς να πάρω τη ζωή μου πίσω. Έχουν περάσει 13 χρόνια. Ως εδώ», ανέφερε εκφράζοντας την επιθυμία να μηνύσει την οικογένειά της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπρίτνεϊ έχει στο πλευρό της τους θαυμαστές της οι οποίο έχουν δημιουργήσει μια εκστρατεία υποστήριξης και διαμαρτυρίας με το hashtag #FreeBritney

Μετά την 24 λεπτών τηλεφωνική κατάθεση της Σπίαρς οι συνήγοροι του πατέρα της σε ανακοίνωση δήλωσαν ότι ο ίδιος λυπάται που η κόρη του υποφέρει και νιώθει τόσο μεγάλο πόνο και συμπλήρωσε πως του λείπει πάρα πολύ.

Σημειώνεται ότι από τον Σεπτέμβριο του 2019 ο Τζέιμι Σπίαρς προσωρινά έχει υποχωρήσει από την κηδεμονία της κόρης του, όμως εξακολουθεί να ασκεί έλεγχο στα οικονομικά της και να διαχειρίζεται την περιουσία της.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ