Συναγερμος στο Μαϊάμι: Κατέρρευσε κτήριο δίπλα στο σπίτι της Ιβάνκα Τραμπ – Τουλάχιστον ένας νεκρός


Συναγερμός σήμανε στο Μαϊάμι μετά από την μερική κατάρρευση πολυώροφου κτηρίου του οικιστικού συγκροτήματος Champlain Towers. Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβέστες, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν τουλάχιστον μία γυναίκα νεκρή και οκτώ τραυματίες. Σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης που μετέδωσαν πλάνα απο τη στιγμή της διάσωσης ενός 10χρονου παιδιού, το κτήριο βρίσκεται ένα τετράγωνο μακριά απο το σπίτι της Ιβάνκα Τραμπ και του συζύγου της Τζάρεντ Κούσνερ στο Μαϊάμι.

Πάνω από 80 πυροσβέστες και μέλη σωστικών συνεργείων έσπευσαν στο σημείο όπου κατέρρευσε μερικώς κτήριο στο Μαϊάμι, όπως ανέφερε σε ανάρτησή της νωρίς σήμερα η πυροσβεστική υπηρεσία του Μαϊάμι-Ντέιντ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τα θύματα, σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα ωστόσο, τουλάχιστον μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ανάμεσά τους και ένας πυροσβέστης.

Eνα αγόρι 10 ετών σώθηκε απο τα συνεργεία που έφθασαν στο σημείο και τα πλάνα έκαναν τον γύρο του κόσμου.Το βίντεο από τη σκηνή της διάσωσης συγκλονίζει, δείχνοντας τους πυροσβέστες να απεγκλωβίζουν το παιδί από τα ερείπια.

Δεν είναι σαφές αν υπηρχαν παγιδευμένοι ανθρωποι και πόσοιστις 5:30 π.μ. τοπική ώρα. Το CBS Miami πάντως επιβεβαίωσε τη διάσωση του 10χρονου αγοριού.

Σε φωτογραφία που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της αστυνομίας του Μαϊάμι Μπιτς στο Twitter φαίνεται σωρός από χαλάσματα δίπλα σε ό,τι έχει απομείνει από τα μπαλκόνια του κτιρίου.

Δεν είναι ακόμα σαφής η αιτία της κατάρρευσης.

Το κτίριο βρίσκεται στη διασταύρωση της 88th Street και της λεωφόρου Collins και οπως μετέδωσε το Insider απέχει ελάχιστα απο την κατοικία της κόρης του Αμερικανού πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα.

Το προφίλ ακινήτων του συγκροτήματος Champlain Towers South αναφέρει ότι χτίστηκε το 1981. Υπάρχουν 136 διαμερίσματα δύο και τριών υπνοδωματίων στο ακίνητο των 12 ορόφων που η τιμή τους κυμαίνεται από 90.000 έως 915.000 δολάρια

Η πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής ανεφερε οτι δέχεται βοήθεια από δημοτικές υπηρεσίες και η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στις αναρτήσεις τους στο Twitter κάτοικοι που βρέθηκαν στη σκηνή ανέφεραν οτι υπάρχουν ακόμη κάτοικοι α παγιδευμένοι στο τμήμα του κτηρίου που δεν είχε ακόμη καταρρεύσει.

Στα πλάνα που μετέδωσε το τοπικό δίκτυο του NBC από το περιστατικό ένα μεγάλο τμήμα της πολυκατοικίας φαίνεται να καταρρέει σε ένα σωρό από ερείπια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται κατάρρευση κτηρίου στην Collins Avenue του Μαϊάμι Μπιτς . Το 2018, το CNN ανέφερε ότι ένα άδειο κτίριο 13 ορόφων στη λεωφόρο Collins 5775 που επρόκειτο να κατεδαφιστεί κατέρρευσε σε μη προγραμματισμένο χρόνο, τραυματίζοντας σοβαρά ένα άτομο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ