Παιδεία Μακρή: Ανοίγουν την Δευτέρα Γυμνάσια-Λύκεια, εκτός οι «κόκκινες» περιοχές

«Εάν η Αττική μπει στο κόκκινο θα ισχύσει ό,τι ισχύει με τις άλλες περιοχές» δήλωσε η υφυπουργός. Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές, θα ανοίξουν και τα γυμνάσια και τα λύκεια. Η κυρία Μακρή υπογράμμισε ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει απορρίψει το σενάριο να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου, καθώς όπως εξήγησε είναι μη λειτουργικό, ενώ ανέφερε ότι έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες στους εκπαιδευτικούς για την εφαρμογή των μέτρων.

Η υφυπουργός σημείωσε ότι τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές της Γ Λυκείου μπορούν να κάνουν τεστ κορωνοϊού. Για τους μαθητές όμως πρέπει να είναι παρόντες οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους ή να έχουν έγγραφη έγκριση. Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των δημοτικών, η Ζέττα Μακρή είπε ότι έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού μόνο το 0,3% των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η επιδημιολογική εικόνα της Αττικής έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στους λοιμωξιολόγους, με υποεπιτροπή των ειδικών να συζητά χθες, Πέμπτη, το ενδεχόμενο να γίνει «κόκκινη» η Αττική, με εξαίρεση τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Οι λοιμωξιολόγοι συνεδριάζουν σήμερα το πρωί για να προχωρήσουν στην τελική τους εισήγηση και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αργότερα σήμερα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα έχει αξιολογήσει τις προτάσεις των ειδικών. Μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας εκφράζουν ανησυχία για το ενδεχόμενο «έκρηξης» των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες στην Αττική και για αυτό ζητούν μια πιο συντηρητική προσέγγιση. Στο «τραπέζι» έχει πέσει και το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην Αττική στις 18:00, κάτι που επίσης αποτελεί σημείο διαφωνίας για τους ειδικούς.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here