Βασίλισσες του δράματος: Ποιες είναι οι συναισθηματικές τους αντιδράσεις

Όλοι έχουμε έναν φίλο ή συγγενή που τείνει σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Η ζωή του μοιάζει με θέατρο όπου τα ξαφνικά περιστατικά, οι απροσδόκητες στροφές της μοίρας και οι πιο περίεργες καταστάσεις δεν σταματούν να εμφανίζονται . “Όλα συμβαίνουν σε μένα!”, “Η ζωή δεν είναι δίκαια για μένα!” μας λένε.

Έτσι, και παρόλο που οι συναισθηματικές αντιδράσεις τους φαίνονται δυσανάλογες και ακόμη και θεατρικές, μερικές φορές αφήνουμε αμφιβολίες. Είναι η κακή τύχη αυτών των ανθρώπων; Ή μήπως υπάρχει κάποιο υποκείμενο πρόβλημα που πρέπει να ληφθεί υπόψη; Υπάρχουν βασίλισσες και βασιλιάδες του δράματος, άνθρωποι που μεγιστοποιούν τα μικρά προβλήματα , που υπερβάλλουν οποιαδήποτε κατάσταση και χρειάζονται την υποστήριξή μας κάθε δύο με τρία. Πρόθυμα ή απρόθυμα γίνονται το κέντρο της προσοχής και μερικές φορές μπορεί να είναι εξαντλητικό.

Ωστόσο, είναι απαραίτητο να κάνετε μια απόχρωση. Όπως με οποιαδήποτε συμπεριφορά, διαταραχή ή στυλ προσωπικότητας , όλα εμπίπτουν σε ένα φάσμα. Δηλαδή, θα υπάρχουν άνθρωποι που δείχνουν μια υπερβολική συμπεριφορά και άλλοι, από την άλλη πλευρά, κάνουν το δράμα κάτι συγκεκριμένο και περιστασιακό. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει κάτι προφανές: είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε την πραγματικότητά του. Επιπλέον, σε περίπτωση που είμαστε το κλασικό δράμα βασιλιάς ή βασίλισσα του δράματος, είναι πάντα σκόπιμο να γνωρίζουμε τι συμβαίνει σε εμάς και ποιες στρατηγικές πρέπει να ακολουθήσουμε.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here