Επιβεβαίωση και έγκριση: Πώς να εξαλείψετε την ανάγκη έγκρισης

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν άνθρωποι που φαίνεται να έχουν επείγουσα ανάγκη να υποστηρίξουν τις πράξεις τους μέσω άλλων. Όταν φοβάσαι να είσαι πρωτότυπος, γνήσιος, με λίγα λόγια, να είσαι ο εαυτός σου, για να λάβεις την έγκριση των άλλων, υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η γνώμη των άλλων επηρεάζεται επίσης μερικές φορές από άλλους. Επομένως, είναι ασταθές, ανώνυμος και ιδιότροπος.

Μπορούμε να εξαλείψουμε την ανάγκη έγκρισης αλλάζοντας τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις μας . Δεν αρκεί να το καταλάβουμε, αλλά είναι απαραίτητο να προβληματιστούμε διεξοδικά και να πιστέψουμε στα ακόλουθα σημεία: Δεν μπορούμε να μας αρέσουν όλοι. Όποιος κι αν είστε, όποιες αρετές έχετε, δεν θα σας αρέσουν ποτέ όλοι. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που μας ασκούν κριτική και αποδοκιμάζουν, και αυτό θα συμβεί σε κάθε άνθρωπο σε αυτόν τον πλανήτη. Επομένως, είναι αδύνατο να αρέσει σε όλους.

Ακόμη και οι πιο διάσημοι καλλιτέχνες έχουν τους επικριτές τους. Κανείς δεν μας γνωρίζει σαν εμάς. Μια άλλη λανθασμένη σκέψη πιστεύει ότι άλλοι έχουν την αλήθεια. Οι άνθρωποι που χρειάζονται έγκριση πιστεύουν περισσότερο στις εξωτερικές απόψεις παρά στις δικές τους. Κανείς δεν μας γνωρίζει όπως και εμείς, και συμβαίνει συχνά ότι οι λανθασμένες απόψεις σχηματίζονται χωρίς λογική βάση. Επομένως, δεν πρέπει να δώσουμε τόση δύναμη σε ό, τι πιστεύουν οι άλλοι για εμάς, επειδή μπορεί να είναι λάθος. Μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να έχουμε σταθερά κριτήρια της αυτοέννοιας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here