Σεξ και εμπιστοσύνη: Γιατί παίζει σημαντικό ρόλο για τη σχέση σου

Και μόλις τεθεί σε κίνηση η αγάπη, τόσο πιο ευάλωτοι γίνεστε. Κι έτσι η εμπιστοσύνη γίνεται όλο και πιο σημαντική για τη λειτουργία της σχέσης σας.

Η εμπιστοσύνη δεν είναι απλώς μια έννοια που πρέπει να μάθουν τα ζευγάρια, αλλά είναι μια υποκειμενική εμπειρία που πρέπει να ζει και να αισθάνεται κανείς επανειλημμένα. Όταν η εμπιστοσύνη βιώνεται με αυτόν τον τρόπο, η σχέση προσφέρει έναν ασφαλή χώρο για το ζευγάρι, ένα χώρο που προσφέρει παρηγοριά και ευκαιρίες για βαθύτερη κοινή σύνδεση. Μόλις δημιουργηθεί αμοιβαία, η εμπιστοσύνη μπορεί στη συνέχεια να υποχωρήσει ήσυχα στο υπόβαθρο της σχέσης όπου συνεχίζει να στηρίζει το ζευγάρι, προσφέροντας άνεση και σταθερότητα, επιτρέποντας σε κάθε άτομο να αναλάβει τους απαραίτητους κινδύνους για ουσιαστική συναισθηματική και σεξουαλική έκφραση και σύνδεση.

Υπάρχουν συνθήκες που ενισχύουν ή παραβιάζουν την εμπιστοσύνη.

Η εμπιστοσύνη απαιτεί ορισμένες προϋποθέσεις για να κρατηθεί, και όταν παραβιάζονται αυτές οι συνθήκες, όταν κλονίζεται το θεμέλιο της εμπιστοσύνης, ξυπνούν ανησυχίες και ανασφάλειες. Η ένταση της εμπιστοσύνης σας μπορεί να εισβάλει περιοδικά ή μπορεί να καλύψει κάθε πτυχή της σχέσης σας. Η έλλειψη εμπιστοσύνης (ή εμπιστοσύνης που αμφισβητείται) είναι συναισθηματικά διαταραγμένη για όλους τους εμπλεκόμενους και για να αποκατασταθεί συναισθηματική και σεξουαλική οικειότητα, πρέπει πρώτα να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη.

 

Προϋποθέσεις εμπιστοσύνης

αποδοχή / ενθάρρυνση

ευαισθησία

συναισθηματικό άνοιγμα

ανταπόκριση / δέσμευση

αφοσίωση / αξιοπιστία

Όροι κατά της εμπιστοσύνης

κριτική

απόσταση / αδιαφορία

άμυνα / κλείσιμο

μη ανταπόκριση / αποσύνδεση

 

Αυτές οι συμπεριφορές (τόσο υπέρ όσο και κατά της εμπιστοσύνης) αποκτούν ιδιαίτερη σημασία όταν προέρχονται από το άτομο που αγαπάτε και φροντίζετε. Ο αγαπημένος σύζυγος / σύντροφος έχει ιδιαίτερη δύναμη και επιρροή πάνω σας – τη δύναμη να σας βοηθήσει να αισθανθείτε ασφαλείς και συνδεδεμένοι, καθώς και έντονα ανασφαλείς και ανήσυχοι. Όταν παραβιάζονται οι συνθήκες εμπιστοσύνης, τα ζευγάρια συχνά μετακινούνται από έναν ασφαλή σε έναν ανασφαλή-ανήσυχο τρόπο συσχέτισης (ακόμη και όταν κυριαρχεί ο θυμός, ο θυμός τροφοδοτείται συχνά από τα ρεύματα άγχους για την απώλεια του άλλου).

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here