Δέρμα Περιποίηση: Οι πιο σημαντικές βιταμίνες

Το πρώτο πράγμα που οι περισσότεροι επαγγελματίες υγείας θα σας πουν να κάνετε για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές είναι να περιορίσετε την έκθεσή σας στις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου (UV) και να φοράτε προστατευτικό αντηλιακό όταν εκτίθεστε σε ηλιακό φως. Ωστόσο, μόνο 10-15 λεπτά καθημερινής έκθεσης βοηθά στην παραγωγή βιταμίνης D σε όλο το δέρμα. Η βιταμίνη D είναι μία από τις καλύτερες βιταμίνες για το δέρμα σας, μαζί με την βιταμίνη C.

Η βιταμίνη D παράγεται συχνότερα όταν το φως του ήλιου απορροφάται από το δέρμα σας. Η χοληστερόλη μετατρέπεται σε βιταμίνη D όταν συμβαίνει αυτό. Η βιταμίνη D στη συνέχεια προσλαμβάνεται από το ήπαρ και τα νεφρά σας και μεταφέρεται σε όλο το σώμα για να βοηθήσει στη δημιουργία υγιών κυττάρων. Αυτό περιλαμβάνει το δέρμα, όπου η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο στον τόνο του δέρματος. Μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στη θεραπεία της ψωρίασης.

Η βιταμίνη C βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στην επιδερμίδα (εξωτερικό στρώμα του δέρματος) καθώς και στο δέρμα (εσωτερικό στρώμα του δέρματος). Οι ιδιότητες καταπολέμησης του καρκίνου (αντιοξειδωτικές) και ο ρόλος της στην παραγωγή κολλαγόνου βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η βιταμίνη C είναι ένα από τα βασικά συστατικά που βρίσκονται σε πολλά αντιγηραντικά προϊόντα περιποίησης του δέρματος.

Η λήψη βιταμίνης C από το στόμα μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των αντηλιακών που εφαρμόζονται στο δέρμα σας για προστασία από τις βλαβερές ακτίνες UV του ήλιου. Αυτό το κάνει μειώνοντας τη βλάβη των κυττάρων και βοηθώντας τη διαδικασία επούλωσης των σωματικών πληγών. Η βιταμίνη C μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποτροπή των σημείων γήρανσης λόγω του ζωτικού ρόλου της στη φυσική σύνθεση κολλαγόνου του σώματος. Βοηθά στην επούλωση του κατεστραμμένου δέρματος και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων. Η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης C μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επιδιόρθωση και την πρόληψη του ξηρού δέρματος.


ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here