Επίθεση στη Μονή Πετράκη: Νέες καταγγελίες για τον ιερομόναχο – «Μου ζητούσε λεφτά»


Σοκαρισμένη είναι ακόμα η Εκκλησία από την πρωτοφανή επίθεση με βιτριόλι κατά επτά μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να δείχνει προβληματισμένος – Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον ιερομόναχο 

Για τη γνωριμία της με τον πρώην ιερέα μίλησε γνωστή κυρία, η οποία δε θέλησε να αποκαλύψει το όνομά της. Όπως περιέγραψε, ο κατηγορούμενος της ζητούσε συνεχώς χρήματα, γεγονός που της φάνηκε περίεργο.

«Εγώ τον πρώην ιερέα τον γνώρισα μέσα από το FB. Μιλούσαμε. Μου έκανε εντύπωση ότι ζητούσε κάποια χρήματα, για να τα δώσει σε κάποιο μοναχό στο Άγιο Όρος για να αγοραστεί μια σόμπα. Μιλούσαμε κάποιους μήνες. Μου είχε ζητήσει χρήματα για να βάλει κάρτα στο κινητό του και του είχα πει ότι δεν μπορώ να του στείλω. Παραξενεύτηκα. Δεν μου ζητούσε πολλά χρήματα», περιέγραψε, μιλώντας στο Mega.

Μονή Πετράκη: Ποινική δίωξη για κακούργημα στον πρώην ιερέα για την επίθεση  με βιτριόλι - CircoGreco

«Μου κάνει εντύπωση που βγαίνουν και λένε ότι είναι ψυχικά διαταραγμένος. Ένας άνθρωπος που επικοινωνεί, που ο λόγος του είναι φυσιολογικός, έκανε μία τέτοια αποτρόπαια πράξη. Βρήκε τόσο εύκολα αυτό το υγρό. Μιλούσαμε κανονικά, καταλάβαινε, ρωτούσε για εμένα, του ζητούσα να κάνει προσευχή για την οικογένειά μου. Το μόνο που με παραξένεψε ήταν ότι ζητούσε χρήματα. Ένας άνθρωπος της εκκλησίας δε ζητάει από τον κόσμο χρήματα για δικό του όφελος», συνέχισε η ίδια.

«Μου είχε πει να συναντηθούμε αν έρθει κάποια στιγμή στην Αθήνα. Και είχα πει ότι μπορούμε να βγούμε έξω για καφέ και να γνωρίσει την οικογένειά μου. Μετά τα χρήματα που μου ζητούσε και αυτό το περιστατικό, τον διέγραψα, σαν να τρόμαξα, να κατάλαβα ότι κάτι πάει λάθος», κατέληξε.

«Είχε φάει λεφτά από όλο το χωριό»

«Τον γνώρισα από τις πρώτες ημέρες που ήρθε στη μητρόπολη της Βέροιας και εγκαταστάθηκε στο χωριό Αγία Βαρβάρα. Ήταν ένας περίεργος τύπος. Πρέπει να ασχοληθεί μόνο ο εισαγγελέας με αυτή την εγκληματική πράξη. Στο παρελθόν απειλούσε τους διαδόχους τους εδώ στην Αγία Βαρβάρα. Τον ιερέα που ξεχρέωσε όλα τα χρέη που είχε δημιουργήσει στην ενορία της Αγίας Βαρβάρας. Τον απειλούσε, του έλεγε “θα σε κάψω, θα σε σκοτώσω”. Αυτά όλα μέχρι πριν ένα μήνα. Πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα ο άνθρωπος και κατήγγειλε τις απειλές», περιέγραψε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Απόστολος Εμανουηλίδης.

«Είχε φάει λεφτά από όλο το χωριό, το είχε ρημάξει, παίρνοντας δανεικά και αγύριστα», πρόσθεσε ο ίδιος.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ