Τηλεργασία: Μέχρι πότε παρατείνεται – Τι αναφέρει η νέα ΚΥΑ

Τηλεργασία – Όλες οι ειδήσεις: Νέα παράταση πήρε η εργασία από το σπίτι μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέα ΚΥΑ, παρατείνεται για άλλον ένα μήνα, για το 50% των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και, συγκεκριμένα, μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Ειδικότερα, με νέα απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, γνωστοποιήθηκε η παράταση δυνατότητας προσφυγής στο σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας.

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση:

“Η δυνατότητα του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο στον προβλεπόμενο, από την ατομική σύμβαση, τόπο εργασίας, θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας(τηλεργασία), η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την περ. α) της παρ. 2 του άρθρου 4 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (Α’ 55), ως κυρώθηκε και ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία εξέλιξης του φαινομένου, παρατείνεται μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2021.”

Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από την 1η Φεβρουαρίου 2021.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here