Χυμός σπανάκι : Τα οφέλη του στην υγεία


Συγκεκριμένα, δεν περιορίζεστε στο να το πετάτε σε σαλάτες και πλευρές. Ο χυμός φρέσκου σπανάκι έχει γίνει ένας δημοφιλής τρόπος για να απολαύσετε αυτό το πράσινο λαχανικό. την πραγματικότητα, ο χυμός σπανακιού συνδέεται με μια σειρά από εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία.Εδώ είναι 5 από τα κορυφαία επιστημονικά οφέλη του χυμού σπανακιού.

Υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά
  • Η κατανάλωση χυμού σπανάκι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε την αντιοξειδωτική πρόσληψη.
  • Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν ασταθή μόρια που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες, προστατεύοντας έτσι από το οξειδωτικό στρες και τη χρόνια ασθένεια.
  • Το σπανάκι είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών λουτεΐνης, βήτα καροτίνης , κουμαρικού οξέος, βιολαξανθίνης και φουρουλικού οξέος.
 Μπορεί να βελτιώσει την υγεία των ματιών
  • Ο χυμός σπανακιού είναι γεμάτος με λουτεΐνη και ζεαξανθίνη , δύο αντιοξειδωτικά απαραίτητα για τη διατήρηση της υγιούς όρασης .
  • Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι αυτές οι ενώσεις βοηθούν στην προστασία από τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία, μια κοινή κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει προοδευτική απώλεια όρασης .
  • Ο χυμός σπανακιού έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των ματιών . Η ανεπάρκεια αυτής της βιταμίνης μπορεί να προκαλέσει ξηροφθαλμία και νυχτερινή τύφλωση .

 

 Μπορεί να μειώσει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων
  • Αν και απαιτείται περισσότερη ανθρώπινη έρευνα, ορισμένες μελέτες υποδηλώνουν ότι ορισμένες ενώσεις στο σπανάκι μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων .
  • Σε μια μελέτη 2 εβδομάδων σε ποντίκια, ο χυμός σπανακιού μείωσε τον όγκο των όγκων του καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 56.
  • Μια άλλη μελέτη ποντικού έδειξε ότι η μονογαλακτοζυλική διακυλογλυκερόλη (MGDG), μια ένωση σπανακιού, ενίσχυσε τα αποτελέσματα της ακτινοθεραπείας για τη θανάτωση καρκινικών κυττάρων του παγκρέατος .
Μπορεί να προάγει υγιή μαλλιά και δέρμα
  • Ο χυμός σπανάκι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, με σχεδόν 63% του DV σε 1 φλιτζάνι (240 mL).
  • Αυτή η βιταμίνη βοηθά στη ρύθμιση της δημιουργίας κυττάρων του δέρματος και παράγει βλεννογόνο για προστασία από λοιμώξεις.
  • Ένα φλιτζάνι (240 mL) χυμού σπανάκι περιέχει επίσης περίπου το 38% του DV για τη βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη υδατοδιαλυτή βιταμίνη που διπλασιάζεται ως αντιοξειδωτικό .

Ακολουθεί βίντεο για τον χυμό σπανάκι

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ