Με εκπτώσεις πωλούν το στοκ ακινήτων τους οι τράπεζες στην Κύπρο


Πλήθος ακινήτων συνεχίζουν να βγάζουν προς πώληση οι τράπεζες στην Κύπρο διαφημίζοντας προσφορές και μειώσεις στις τιμές περιουσιακών στοιχείων τα οποία απέκτησαν έναντι χρεών δανειοληπτών.

Τα ακίνητα διατίθενται προς πώληση μέσω των συνεργαζόμενων εταιρειών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Το μενού των διαθέσιμων ακινήτων περιλαμβάνει παράλληλα, ημιτελείς αναπτύξεις (πολυκατοικίες, εξοχικές κατοικίες, τουριστικά καταλύματα) που προορίζονται για επενδυτές ή developers για να ολοκληρωθούν.

Στην πρόσφατη έκθεσή του για την Κύπρο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφέρεται σε κινδύνους που σχετίζονται με τα ακίνητα που περνούν στα χέρια των τραπεζών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι για την αντιμετώπισή τους, θα πρέπει να διατηρηθεί ένα όριο στο στοκ των περιουσιακών στοιχείων που αποκτάται.

Η ισχυρότερη αναδιάρθρωση του χρέους και τα εργαλεία αφερεγγυότητας, αναφέρει το ΔΝΤ, είναι ζωτικής σημασίας για την έγκαιρη επίλυση του ιδιωτικού χρέους, έτσι ώστε οι κυπριακές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κίνδυνο χρέους να παραμείνουν βιώσιμες, καθώς σταδιακά θα αποσύρονται τα μέτρα στήριξης. Οι συμπληρωματικές μεταρρυθμίσεις στον δικαστικό τομέα, προσθέτουν, είναι επίσης ζωτικής σημασίας για διευκόλυνση αυτής της διαδικασίας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ