Εμβόλιο κορονοϊού: Από Δευτέρα σε ισχύ το πρώτο προνόμιο – Ποιους αφορά, ποιοι «παίρνουν σειρά»


Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους

Αυτό άφησε να εννοηθεί χθες από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνιστώντας υπομονή έως την επόμενη εβδομάδα αναφορικά με τα πολυσυζητημένα προνόμια σε πλήρως εμβολιασμένους.

Σε ερώτηση για τυχόν διευκολύνσεις σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέστησε «λίγη υπομονή έως την επόμενη εβδομάδα. Θα πρέπει να σκεφτούμε πώς θα προσεγγίσουμε πιο έξυπνα όλους όσοι δεν έχουν πάρει ακόμη απόφαση να εμβολιαστούν» είπε, και συμπλήρωσε:

«Τα σχετικά ποσοστά πάντως αυξάνονται». Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφέρει διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους, οι οποίες θεωρείται ότι μπορεί να λειτουργήσουν και ως κίνητρο για να εμβολιαστούν και όσοι δεν έχουν εμβολιστεί.

Πάντως από τη Δευτέρα έρχεται το πρώτο προνόμιο για τους εμβολιασμένους, καθώς απαλλάσσονται από την υποχρέωση της διενέργειας self test.

Συγκεκριμένα από τις 28 Ιουνίου οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι και οι αθλούμενοι στα γυμναστήρια δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν πραγματοποιήσει self test. Προϋπόθεση να έχουν περάσει 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού και της δεύτερης δόσης, εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων.

Τι άλλα προνόμια εξετάζονται

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των προνομίων που εξετάζονται είναι οι εμβολιασμένοι να μπαίνουν σε εσωτερικούς χώρους ή σε μαζικές εκδηλώσεις χωρίς μάσκες, εφόσον αυτό καταστεί τεχνικά εφικτό και σίγουρα θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας για να εφαρμοστεί.

Η κυβέρνηση φαίνεται να προσανατολίζεται στην εφαρμογή του γαλλικού μοντέλου αναφορικά με τις διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους. Έτσι με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού θα επιτρέπεται η είσοδος σε πλήρως εμβολιασμένους χωρίς περιορισμούς, σε συναυλίες και δρώμενα χωρητικότητας άνω των 1.000 ατόμων.

Επιπλέον, στο τραπέζι βρίσκεται η ελεύθερη πρόσβαση των πλήρως εμβολιασμένων σε εσωτερικούς χώρους, όπως μπαρ, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, αλλά και γυμναστήρια, ειδικά από τους φθινοπωρινούς μήνες και μετά.


2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ελευθέρα είσοδο στον τάφο…κλπ προνόμια όπως θρομβώσεις, εγκεφαλικά, καρδιολογικά etc….Δώρο το σάβανο

  2. ελευθέρα είσοδο στον τάφο…κλπ προνόμια όπως θρομβώσεις, εγγεφαλικά, καρδιολογικά etc….Δώρο το σάβανο

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ