Τα εντυπωσιακά οφέλη της κολύμβησης για τα βρέφη

Το κολύμπι μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία. Οι διμερείς διασταυρούμενες κινήσεις, οι οποίες χρησιμοποιούν και τις δύο πλευρές του σώματος για να κάνουν μια ενέργεια, βοηθούν τον εγκέφαλο του μωρού σας να αναπτυχθεί. Οι διασταυρούμενες κινήσεις δημιουργούν νευρώνες σε όλο τον εγκέφαλο, αλλά ειδικά στο corpus callosum. Αυτό διευκολύνει την επικοινωνία, την ανατροφοδότηση και τη διαμόρφωση από τη μία πλευρά του εγκεφάλου στην άλλη.

Ο χρόνος κολύμβησης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πνιγμού. Ο χρόνος κολύμβησης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πνιγμού σε παιδιά άνω των 4 ετών. Το κολύμπι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο σε παιδιά ηλικίας 1 έως 4 ετών, αλλά τα στοιχεία δεν είναι αρκετά ισχυρά για να το πούμε σίγουρα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο χρόνος κολύμβησης δεν μειώνει τον κίνδυνο πνιγμού σε παιδιά κάτω των 1 ετών.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP), ο πνιγμός είναι η κύρια αιτία θανάτου μεταξύ παιδιών και μικρών παιδιών. Οι περισσότεροι από αυτούς τους πνιγμούς σε παιδιά κάτω των 4 ετών συμβαίνουν σε πισίνες στο σπίτι. Εάν έχετε πισίνα, τα μαθήματα πρώιμης κολύμβησης μπορεί να είναι χρήσιμα. Ακόμα και τα νεότερα μωρά μπορούν να διδαχθούν δεξιότητες κολύμβησης, όπως να επιπλέουν στην πλάτη τους. Ωστόσο, για βρέφη κάτω του 1 έτους, αυτό δεν τα κρατά ασφαλέστερα από τον πνιγμό.

Το κολύμπι μπορεί να βελτιώσει την εμπιστοσύνη. Οι περισσότερες τάξεις για βρέφη περιλαμβάνουν στοιχεία όπως παιχνίδι με νερό, τραγούδια και επαφή δέρματος με δέρμα με γονείς ή φροντιστές. Τα παιδιά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με τον εκπαιδευτή και αρχίζουν να μαθαίνουν να λειτουργούν σε ομάδες. Αυτά τα στοιχεία, καθώς και η διασκέδαση από την εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας, μπορούν να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση του μωρού σας.

Μια μελέτη του 2010 έδειξε ότι τα παιδιά 4 ετών που είχαν κάνει μαθήματα κολύμβησης κάποια στιγμή από την ηλικία των 2 μηνών έως 4 ετών ήταν καλύτερα προσαρμοσμένα σε νέες καταστάσεις, είχαν περισσότερη αυτοπεποίθηση και ήταν πιο ανεξάρτητα από τους μη κολυμβητές. Μια παλαιότερη μελέτη ενίσχυσε αυτά τα ευρήματα, δείχνοντας ότι ένα πρόγραμμα που περιελάμβανε μαθήματα κολύμβησης νωρίς, όλο το χρόνο για συμμετέχοντες προσχολικής ηλικίας συσχετίστηκε με: μεγαλύτερο αυτοέλεγχο, μια ισχυρότερη επιθυμία για επιτυχία, καλύτερη αυτοεκτίμηση, περισσότερη άνεση σε κοινωνικές καταστάσεις. ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here