Μπορούν οι ηλικιωμένοι να κάνουν προπόνηση Crossfit;

Από την επίσημη σύστασή του το 2000, το ​​Crossfit έχει κερδίσει σημαντική προσοχή για διάφορα πράγματα. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη προτού συμμετάσχετε ή ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα Crossfit.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε πριν από την ένταξη σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα αυτού του τύπου. Πρώτα απ ‘όλα είναι ο τρόπος ζωής και το ιστορικό υγείας σας: Έχετε ασκηθεί πριν; Έχετε σοβαρές ιατρικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων των αρθρώσεων; Λαμβάνετε φάρμακα που μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση σας; Αυτές είναι τυπικές ερωτήσεις που πρέπει να υποβληθούν από τη νέα σας εκπαιδευτική μονάδα ή τον εκπαιδευτή Crossfit. Και αυτό αποτελεί την πρώτη σας ένδειξη για το αν βρίσκεστε στο σωστό μέρος.

Το δεύτερο πιο σημαντικό είναι να ελέγχετε την ποιότητα κίνησής σας. Μπορείτε να περπατήσετε, να καθίσετε, να σταθείτε και να λυγίσετε με ελάχιστους φυσικούς περιορισμούς; Σε μια κοινωνία που είναι κυρίως καθιστική, πολλοί άνθρωποι έχουν φυσικούς περιορισμούς. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για άτομα άνω των 65 ετών. Η διαδικασία διαλογής πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από την πρώτη προπόνηση και πρέπει να γίνει από έναν επαγγελματία με γνώσεις και εμπειρία στην ανατομία, τη φυσιολογία ή τη μηχανική της κίνησης. Οι καλύτεροι προπονητές φέρουν πολλές πιστοποιήσεις σε μια ποικιλία επιστημονικών κλάδων και έχουν πολυετή εμπειρία.

Όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, λίγοι άνθρωποι είναι πραγματικά υπέροχοι σε οτιδήποτε ξεκινούν για πρώτη φορά. Δύο πράγματα που χαρακτηρίζουν το Crossfit είναι η δημιουργία συστηματοποιημένων πρωτοκόλλων για την εξέλιξη των ασκήσεων και τη δημιουργία μιας ισχυρής κοινότητας υποστήριξης. Το χειροκρότημα, η επευφημία και η παρακίνηση των άλλων είναι επίσης κάτι που έχει καθοριστική σημασία για την επιτυχία του αθλήματος. Εδώ, η κοινότητα είναι το παν, κανένας δεν έχει μείνει έξω, και όλοι έχουν την αίσθηση ότι είναι μέρος μιας ομάδας. Ωστόσο, μερικές φορές αυτή η κοινωνική υποστήριξη μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τα όριά τους, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here