Υστερεκτoμή : Πως καθορίζει την σεξουαλική αγωγή


Η υστερεκτομή είναι μια χειρουργική επέμβαση που αφαιρεί τη μήτρα. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να κάνει αυτήν τη διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων των ινομυωμάτων της μήτρας , της ενδομητρίωσης και του καρκίνου. Υπολογίζεται ότι περίπου 500.000 γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνουν υστερεκτομή κάθε χρόνο.

Τι γίνεται στο σεξ

  • Μετά την υστερεκτομή, οι υπόλοιπες περιοχές της αναπαραγωγικής σας οδού διαχωρίζονται από την κοιλιακή κοιλότητα. Εξαιτίας αυτού, το σπέρμα δεν έχει πουθενά. Τελικά αποβάλλεται από το σώμα σας μαζί με τις φυσιολογικές κολπικές εκκρίσεις σας.
  • Μπορεί να έχετε ακόμη περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με το σεξ μετά από μια υστερεκτομή. Συνεχίστε να διαβάζετε καθώς συζητάμε για αυτό το θέμα και περισσότερα παρακάτω.

Μπορεί να υπάρξει οργασμός μετά

  • Είναι ακόμα πιθανό να έχετε οργασμό μετά από υστερεκτομή. Στην πραγματικότητα, πολλές γυναίκες μπορεί να παρουσιάσουν αύξηση της δύναμης ή της συχνότητας του οργασμού.
  • Πολλές από τις καταστάσεις για τις οποίες πραγματοποιείται υστερεκτομή σχετίζονται επίσης με συμπτώματα όπως οδυνηρό σεξ ή αιμορραγία μετά το σεξ . Εξαιτίας αυτού, η σεξουαλική εμπειρία μπορεί να βελτιωθεί για πολλές γυναίκες μετά από χειρουργική επέμβαση.
  • Ορισμένες γυναίκες μπορεί να παρατηρήσουν μείωση του οργασμού . Οι μελέτες δεν είναι σαφείς για το γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό, αλλά φαίνεται ότι οι επιπτώσεις της υστερεκτομής στην αίσθηση μπορεί να εξαρτάται σχετικά με την προτιμώμενη περιοχή σεξουαλικής διέγερσης μιας γυναίκας.
  • οι γυναίκες για τις οποίες οι συστολές της μήτρας είναι μια σημαντική πτυχή του οργασμού μπορεί να έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν μείωση της σεξουαλικής αίσθησης. Εν τω μεταξύ, οι γυναίκες που βιώνουν οργασμό κυρίως λόγω διέγερσης της κλειτορίδας ενδέχεται να μην παρατηρήσουν κάποια αλλαγή.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ