Αντικαταθλιπτική Θεραπεία: Αντιμετώπιση σεξουαλικών παρενεργειών

Οι σεξουαλικές παρενέργειες είναι από τις πιο συχνές καταγγελίες σχετικά με τα αντικαταθλιπτικά. Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αυτά τα φάρμακα επηρεάζουν τη σεξουαλική σας ζωή μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τις παρενέργειες.

Αυξάνοντας τα επίπεδα σεροτονίνης στο σώμα, το άτομο που παίρνει το φάρμακο βιώνει ένα αίσθημα ηρεμίας και λιγότερο άγχος. Ωστόσο, η ίδια αίσθηση ηρεμίας και σταθερότητας μπορεί να μειώσει τη λίμπιντο μας. Αποτρέπει τις ορμόνες που προκαλούν στο σώμα μας να ανταποκρίνεται στο σεξ από τη μετάδοση του μηνύματός τους στον εγκέφαλό μας. Με απλά λόγια, τα αντικαταθλιπτικά μπορούν να απενεργοποιήσουν το σεξ.

Προσαρμόστε τη δόση σας. Τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλική σας ορμή σε σχεδόν οποιαδήποτε δόση. Ωστόσο, είναι λογικό ότι υψηλότερες δόσεις οδηγούν σε αυξημένο κίνδυνο σεξουαλικών παρενεργειών. Εάν αντιμετωπίζετε σεξουαλικές παρενέργειες, ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με τη μετάβαση σε μικρότερη δόση. Ποτέ μην προσαρμόζετε τη δοσολογία σας χωρίς να μιλήσετε πρώτα με το γιατρό σας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι εάν αποφασίσετε να κάνετε αυτήν την πορεία δράσης, πιθανότατα θα πρέπει να παρακολουθείτε στενά για αρκετές εβδομάδες μετά τη μετάβαση σε μια μικρότερη δόση.

Μην σταματήσετε εντελώς τα αντικαταθλιπτικά σας χωρίς να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας. Σκεφτείτε το χρονοδιάγραμμα Όταν πρόκειται για σεξ, ο συγχρονισμός μπορεί να είναι το παν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν τα συνταγογραφούμενα φάρμακα μειώνουν τη λίμπιντο σας. Εάν παίρνετε αντικαταθλιπτικά μία φορά την ημέρα, ενδέχεται να είστε σε θέση να επιλύσετε το πρόβλημα παίρνοντας το φάρμακό σας μετά την ώρα της ημέρας που συνήθως κάνετε σεξουαλική επαφή. Γενικά, οι παρενέργειες των φαρμάκων τείνουν να γίνουν λιγότερο ενοχλητικές λίγες ώρες πριν από την επόμενη δόση. Αυτή η μέθοδος μπορεί να μην λειτουργεί για όλους, και εάν λειτουργεί, ένα μειονέκτημα είναι ότι το σεξ είναι λιγότερο αυθόρμητο.

Επανεξετάστε τη συνταγή σας. Εάν η αλλαγή της δοσολογίας και του χρονικού διαστήματος του φαρμάκου σας αποτύχει να αντιμετωπίσει τα σεξουαλικά σας προβλήματα, μην σταματήσετε. Ίσως χρειαστεί να σκεφτείτε να αλλάξετε μάρκες αντικαταθλιπτικών. Ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει μια μάρκα που είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει σεξουαλικές παρενέργειες. Τα φάρμακα στυτικής δυσλειτουργίας μπορούν να βοηθήσουν τους άνδρες να διατηρήσουν τη στύση. 

Καθορίστε ένα χρονοδιάγραμμα. Μία από τις απλούστερες λύσεις για τη σεξουαλική δυσλειτουργία είναι να περιμένετε και να δείτε εάν μειώνονται οι σεξουαλικές σας παρενέργειες. Κατά γενικό κανόνα, μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες ή και μήνες για να εξαφανιστούν αυτές οι παρενέργειες. Η υπομονή είναι το κλειδί κατά τη διαχείριση των σεξουαλικών παρενεργειών. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος στο σώμα σας για προσαρμογή στα αντικαταθλιπτικά. Το ίδιο ισχύει για την αλλαγή δόσεων ή την αλλαγή εμπορικών σημάτων. Συνεργαστείτε με το γιατρό σας για να καθορίσετε ένα χρονοδιάγραμμα. Θα πρέπει να συνεργαστείτε για να προσδιορίσετε εάν οι παρενέργειες βελτιώνονται σταδιακά.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here