Ο αόρατος εχθρός, το συναίσθημα… και η λύση εντός μας!

Κοιτάζοντας ρεαλιστικά τις ζωές μας, βλέπουμε τις κοσμοϊστορικές αλλαγές που έφερε αυτή  η πανδημία στην ανθρωπότητα. Αλήθεια ποιος να φανταζόταν ότι ένας μικροσκοπικός ιός, θα έβαζε χειρόφρενο στον πλανήτη μας ,τόσο εύκολα και τόσο απότομα. Χρόνος λοιπόν για περισυλλογή και ουσιαστική ενδοσκόπηση. Νομίζω θα πρέπει ο καθ’ ένας μας ,να διαβάσει πίσω από το γεγονός και να αξιοποιήσει όσο καλύτερα μπορεί, την νέα εποχή που ήρθε .

Γράφει ο Στέλιος Καλαθάς*

Μέρες δύσκολες για όλους, μέρες που θεριεύει  ο φόβος ,η αγωνία, η αναστάτωση ,η ανασφάλεια ,ο εκνευρισμός .Στιγμές που μεγαλώνει η απαισιοδοξία μέσα στις αντιξοότητες . Αυτή την περίοδο είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσουμε τον βαθύτερο εαυτό μας, να τον βοηθήσουμε να προσαρμοστεί και να αντεπεξέλθει  στις πρωτόγνωρες καταστάσεις. Βασικό χαρακτηριστικό των ατόμων με αισιοδοξία  και συναισθηματική ανθεκτικότητα, είναι η ικανότητα της προσαρμογής. Σίγουρα δεν θα πρέπει να περνάμε μέσα από τις δύσκολες καταστάσεις αβίαστα. Δεν είμαστε κινηματογραφικοί υπέρ-ήρωες ,αυτό αλώστε θα ήταν και ασέβεια στους νόμους της ζωής . Προσαρμόζομαι δεν  σημαίνει πετάω στα σύννεφα, αλλά κοιτάω με ρεαλισμό, ενώ παράλληλα διεκδικώ μια θετική στάση ζωής.

Η Συναισθηματική Διαλεκτική, η μέθοδος υποκριτικής και προσωπικής ανάπτυξης που εδώ και 16 χρόνια διδάσκω σε ομάδες στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και όπου αλλού χρειαστεί, ήρθε αυτή την περίοδο να δείξει τα πολύτιμα οφέλη, στους φίλους που την παρακολουθούν. Προσαρμόσαμε τις συναντήσεις μας μέσα από πλατφόρμα επικοινωνίας και ξεκινήσαμε ένα ταξίδι θωράκισης και ενδυνάμωσης των συναισθημάτων μας ,πάντα μέσα  από τον θεραπευτικό κόσμο της τέχνης .Ασκήσεις, τεχνικές, κείμενα, μουσικές και ρόλοι έγιναν σύμμαχοι μας, στο να μην χάσουμε την σύνδεση μεταξύ μας, αλλά κυρίως με την αισιοδοξία μας και τα πολύτιμα συναισθήματα  της χαράς και της δημιουργικότητας.

Το θέατρο πάντα ήταν αρωγός ,όχι μόνο στα εύκολα .Έτσι λοιπόν βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή και με τα θετικά μας συναισθήματα που μας βοηθούν αποτελεσματικά να δούμε το Φως ,μέσα στο γκρίζο και να αντλήσουμε δύναμη . Θεωρώ πολύ σημαντικό αυτές τις ώρες να διαδίδουμε αισιόδοξα και εμπνεύστηκα μηνύματα, που να θεραπεύουν τον πανικό. Έτσι λοιπόν, σιγά -σιγά δημιουργήθηκε ένα «δίκτυο υποστήριξης», που μας επιτρέπει συνειδητά η ακόμα και υποσυνείδητα να αποκτήσουμε μια θετική νοοτροπία και η δύναμη της τέχνης, μπορεί να μας οδηγήσει εύκολα σ αυτήν.

Με το σύνθημα ‘’Κοιτάω μπροστά και βρίσκω λύσεις» πορεύτηκα και πορεύομαι μέχρι τώρα  στη ζωή μου. Ας δούμε αυτή την μεγάλη απειλή ως μια νέα πρόκληση και ας προστατευτούμε όλοι, όπως με ωριμότητα πρέπει να κάνουμε. Όχι μόνο για το δικό μας καλό, άλλα και για το καλό των συνανθρώπων μας. Αυτή η πανδημία μας δίνει χρόνο να  αξιολογήσουμε όχι μόνο το νόημα και την αξία της ζωής, αλλά και την δύναμη της ευθύνης και κυρίως της αλληλεγγύης.

Πληροφορίες για την Συναισθηματική Διαλεκτική μπορείτε να βρείτε στο site synaisthimatikhdialektikh.com ,αλλά και στην σελίδα μας στο Facebook. Θα χαρώ να λύσω απορίες σε όποιον φίλο θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου ,ακόμα και στα προσωπικά μου προφίλ στο Instagram  και στα υπόλοιπα κοινωνικά μέσα. Η ζωή συνεχίζεται και χρειάζεται θετική δράση!

*Ο Στέλιος Καλαθάς είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here