Γαλλία: Ελεύθερη η συζυγοκτόνος Βαλερί Μπακό


Η γυναίκα που είναι σήμερα 40 ετών, είχε αναγκαστεί να παντρευτεί τον πρώην πατριό και βιαστή της με τον οποίο απέκτησε στη συνέχεια τέσσερα παιδιά. Τον σκότωσε όταν διαπίστωσε ότι κινδύνευε να πέσει θύμα του και η κόρη τους.

Καταχειροκροτούμενη από όσους την στήριξαν στο δικαστικό αγώνα της, η Βαλερί Μπακό βγαίνει ελεύθερη από το δικαστικό μέγαρο.

«Τώρα ξεκινά μια νέα μάχη. Για όλες τις άλλες γυναίκες και όλες τις κακοποιήσεις. Όχι, δε νιώθω ανακουφισμένη αλλά άδεια. Ψυχικά και σωματικά. Πλέον μπορώ να συνεχίσω για τα παιδιά και την εγγονή μου».

Η 40χρονη γυναίκα ήταν εμφανώς εξαντλημένη από τη δίκη, αλλά είχε τη συμπαράσταση των τεσσάρων παιδιών που απέκτησε με τον άνδρα που σκότωσε πριν από 5 χρόνια.

Το 2016 η Μπακό πυροβόλησε στον αυχένα τον πρώην πατριό και κατοπινό σύζυγό της Ντανιέλ Πολέτ.

«Πήρα το όπλο. Θυμάμαι ότι έκλεισα τα μάτια… Πρόλαβα να δω ένα φως και ένα δυνατό κρότο. Όταν βγήκα από το αυτοκίνητο, άνοιξα την πόρτα και έπεσε…».

Ο Πολέτ είχε πρωτομπεί στο σπίτι της ως σύντροφος της μητέρας της. Βίαζε την Μπακό από μικρό παιδί.

«Ήμουν 11 με 12 χρονών. Κάθε βράδυ μετά το σχολείο μου έλεγε: «Ανέβα». Τον παντρεύτηκα επειδή ήμουν έγκυος. Αν δεν το έκανα, θα με πετούσαν στο δρόμο γιατί δεν είχα κανέναν κοντά μου» σημείωσε.

Ακολούθησαν περισσότερα από 24 μαρτυρικά χρόνια με βιασμούς, ξυλοδαρμούς και εξαναγκασμό σε πορνεία. Η γυναίκα τον σκότωσε όταν αισθάνθηκε ότι η 14χρονη κόρη της κινδύνευε από τον ίδιο της τον πατέρα.

Το δικαστήριο την καταδίκασε σε 4 χρόνια φυλακή, τα 3 με αναστολή, και εφόσον είχε ήδη εκτίσει τον ένα χρόνο, η Μπακό αφέθηκε ελεύθερη.

«Το συναίσθημα είναι τόσο έντονο. Εργαστήκαμε πολύ, δώσαμε μάχες, το πιστέψαμε και η συνειδητοποίηση ότι καταφέραμε όσα ελπίζαμε, ότι αυτή η γυναίκα θα σμίξει απόψε με τα παιδιά της, για εμένα είναι μια τεράστια νίκη. Και είμαι πολύ συγκινημένη», δήλωσε η δικηγόρος της Βαλερί Μπακό.

«Είναι λίγο δύσκολο να το πιστέψω όμως ναι, είμαι ανακουφισμένος. Χαίρομαι που θα μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή της φυσιολογικά», είπε ο γιος της.

Υπέρ της αθώωσης της Μπακό είχαν συγκεντρωθεί περισσότερες από 600.000 υπογραφές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ