Κορονοϊός: Έρευνα δείχνει πως είχε εμφανιστεί πριν 25.000 χρόνια στην Ασία – Πώς είχε τελειώσει


Φαίνεται πως ο πλανήτης έχει συναντήσει ξανά την πανδημία του κορονοϊού…

Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να έχει σαρώσει τον πλανήτη, ωστόσο φαίνεται πως ο COVID-19 έχει εμφανιστεί ξανά στο παρελθόν και μάλιστα πριν από 20.000 χρόνια όπως αναφέρει νέα έρευνα.

Η έρευνα που πραγματοποίησαν οι Yassine Souilmi και Ray Tobler για λογαριασμό του Australian National University, και δημοσιεύθηκε το Currnet Biology, αναφέρει πως εντοπίστηκαν σε γονιδιώματα κατοίκων της Κίνας, της Ιαπωνίας και του Βιετνάμ, ίχνη κορονοϊού και μάλιστα 42 παραλλαγές, οι οποίες όλες έχουν «συγγένεια» με τον τωρινό κορονοϊό!

Η έρευνα έφτασε σε σημείο να γίνει συσχέτιση του κορονοϊού με μια πανδημία που ξέσπασε στην Ασία πριν 20.000 χρόνια και η οποία όπως αναφέρεται, ήταν παρόμοια με την τωρινή, εξ ου και τα δεδομένα που καταγράφηκαν στο DNA των συγκεκριμένων περιοχών.

Ένας αρχαίος κορονοϊός

Με τεχνολογικά μέσα και αναλύσεις γονιδιωμάτων από 2.500 κατοίκους 26 χωρών, οι επιστήμονες κατάφεραν να εντοπίσουν και να αποκωδικοποιήσουν τα συγκεκριμένα ίχνη.

Από τις 26 χώρες, μόνο σε 5 εντοπίστηκε το γονιδίωμα του κορονοϊού και όλες ήταν από την Ανατολική Ασία, δείχνοντας πως η συγκεκριμένη περιοχή είχε έρθει αντιμέτωπη ξανά με τον ιό πριν από περίπου 25.000 χρόνια.

Περαιτέρω εξέταση των 42 παραλλαγών του γονιδιώματος, έδειξε πως ο ιός «χτυπούσε» στους πνεύμονες ενώ τα συμπτώματά του ήταν παρόμοια με εκείνα του COVID-19.

Η έρευνα, ωστόσο, δεν αναφέρει πως τελείωσε η εν λόγω πανδημία αλλά και πως ο ιός εξαφανίστηκε ωστόσο δείχνει πως μάλλον μοιραία στο μέλλον, η ανθρωπότητα ίσως τεθεί εκ νέου αντιμέτωπη με μια νέα πανδημία…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ