Αθλητισμός Οφέλη: Η γιόγκα είναι η λύση στην αϋπνία και τις διαταραχές του ύπνου [vid]


Σύμφωνα με ερευνητικά ευρήματα, η τακτική πρακτική γιόγκα μπορεί να βελτιώσει ταυτόχρονα πολλούς τομείς της ζωής σας και να προωθήσει συνολικά την υγεία σας. Ειδικότερα, η γιόγκα μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση του ύπνου σας. Ένας καλής ποιότητας ύπνος μεταφράζεται με τη σειρά του σε περισσότερη ενέργεια και εστίαση κατά τη διάρκεια της ημέρας σας.

Όταν αισθάνεστε καλύτερα σωματικά και ψυχικά, έχετε την ενέργεια να υιοθετήσετε καλύτερες συνήθειες, όπως μια πιο υγιεινή διατροφή και περισσότερη σωματική δραστηριότητα. Αυτές οι αλλαγές με τη σειρά τους μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερο έλεγχο του σωματικού σας βάρους, ο οποίος συμβάλει στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση μιας σειράς σωματικών προκλήσεων ή παθήσεων.

Δοκιμάστε γιόγκα για γρηγορότερο και καλύτερης ποιότητας ύπνο

Ο ανεπαρκής ύπνος ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους σήμερα. Με την πάροδο του χρόνου, η στέρηση ύπνου αυξάνει τους κινδύνους ανάπτυξης χρόνιων προβλήματων υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο και διαβήτη. Ωστόσο, νέα έρευνα δείχνει ότι η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε γρηγορότερα, περισσότερο και καλύτερα.

Ειδικότερα, η γιόγκα διευκολύνει τον ύπνο μειώνοντας το άγχος και το στρες – γνωστές αιτίες του ανεπαρκούς ύπνου. Μια μικρή μελέτη εξέτασε τα οφέλη της πρακτικής διαλογισμού και αναπνοής Κουνταλίνι. Είκοσι άτομα που είχαν πρόβλημα ύπνου έκαναν την πρακτική των 30 λεπτών κάθε βράδυ πριν κοιμηθούν. Μετά από οκτώ εβδομάδες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες κοιμόντουσαν 36 λεπτά περισσότερο κατά μέσο όρο και ξύπνούσαν λιγότερο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Γενικά, η ποιότητα του ύπνου τους βελτιώθηκε κατά 11%.

Τα προβλήματα ύπνου τείνουν να αυξάνονται καθώς μεγαλώνετε, αλλά μια μελέτη που έγινε σε ενήλικες ηλικίας 60 ετών και άνω, διαπίστωσε πως οι ηλικιωμένοι που έκαναν καθημερινή πρακτική γιόγκα για τουλάχιστον δύο χρόνια, κοιμόντουσαν 10 λεπτά γρηγορότερα, μια επιπλέον ώρα και ένιωθαν πιο ξεκούραστοι όταν ξυπνούσαν το πρωί, σε σύγκριση με ηλικιωμένους που δεν έκαναν γιόγκα.

Ακολουθεί βίντεο με Κουνταλίνι πρακτική γιόγκα για καλύτερο ύπνο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ