Τι σημαίνει να είσαι αυτοφυλόφιλος: Σύγχυση ή σύνορα με τον ναρκισσισμό

Η σεξουαλική προσωπικότητα καθορίζεται από ένα προσωπικό σενάριο, δηλαδή, το εσωτερικό κίνητρο που συνοδεύει ιστορικά το άτομο μέσω του οποίου καθορίζει τον σεξουαλικό του προσανατολισμό . Ο προσανατολισμός είναι η ικανότητα «να νιώθεις έλξη» στα «σεξουαλικά αντικείμενα». Η αλληλεπίδραση μεταξύ του σεναρίου και της σεξουαλικής επιθυμίας ξυπνά τη σχέση με το “το άλλο”.

Τα ανθρώπινα «σεξουαλικά αντικείμενα» που προκαλούν έλξη σε ένα άτομο μπορεί να είναι: ο ίδιος… αυτό που καθορίζει τον αυτοσεξουαλικό προσανατολισμό. Όλα αυτά διαμορφώνουν ένα περισσότερο ή λιγότερο δομημένο ή σταθερό πρότυπο συμπεριφοράς (σεξουαλική συμπεριφορά). Η σεξουαλική συμπεριφορά είναι ο τρόπος με τον οποίο εκφράζουμε (σιωπηρά ή ρητά) τη σεξουαλικότητα. Αντί να είμαστε σε θέση να φανεί ότι είναι ένας απλός αυνανισμός , το να είσαι αυτοφυλόφιλος δεν βασίζεται στο να μας προσφέρει μόνο ευχαρίστηση, αλλά αυτό που συμβαίνει είναι ότι αισθάνονται μόνο ευχαρίστηση με τον εαυτό τους, τους αρέσουν, θέλουν τον εαυτό τους θέλει, νιώθει ερωτευμένος με το άτομο του, με τον εαυτό του στον εαυτό του.

Λέγεται ότι ένα άτομο είναι αυτοφυλόφιλο όταν η πηγή έλξης του επικεντρώνεται στο δικό του άτομο. Είναι σαν ένας τρόπος καλλιέργειας της αγάπης για τον εαυτό σας. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαμε ακόμη και να το συγχέουμε με τη ναρκισσιστική διαταραχή της προσωπικότητας , μια διαταραχή που περιλαμβάνει συμπτώματα όπως: έλλειψη ενσυναίσθησης, αδιάκοπη ανάγκη για θαυμασμό, υπερβολική αίσθηση αυτοσημασίας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here