DW: UFO και εξωγήινοι στη Γερμανία


H δημοσιοποίηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ μιας έκθεσης πάνω στα άγνωστα εναέρια φαινόμενα (unidentified aerial phenomena- τα ευρύτερα γνωστά UFO, ή ΑΤΙΑ στα ελληνικά) προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον διεθνώς- και, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle με τίτλο «UFO και εξωγήινοι στη Γερμανία», ήταν ιδιαίτερα έντονο στη Γερμανία, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι έχουν θεαθεί και εκεί.

«Είμαστε μόνο ένας μικρός μπλε πλανήτης στη μέση ενός άπειρου σύμπαντος» είπε στη DW ο Ρόμπερτ Φλάισερ, ερευνητής UFO. «Τα πάντα είναι πιθανά εκεί έξω».

Ο Φλάισερ εδρεύει στη Λειψία και διαχειρίζεται την ομάδα Exopolitik Deutschland. Το κανάλι του στο YouTube, ExopolitikTV, έχει 100.000 συνδρομητές. Σχετικά με τα αποτελέσματα της αμερικανικής αναφοράς (τα οποία δεν επιβεβαίωναν ούτε απέκλεισαν το ενδεχόμενο εξωγήινης προέλευσης), ο ίδιος δηλώνει πως είναι σημαντικά ούτως ή άλλως.

«Βλέπουμε ότι αυτά τα αεροσκάφη πετούν με εκπληκτικές ιδιότητες- τις οποίες δεν μπορούμε να εξηγήσουμε και είναι ανώτερες των δικών μας» είπε σχετικά.

Για τον Φλάισερ η Γερμανία είναι μια «κοιλάδα ασχετοσύνης» ως προς τις έρευνες για τα UFO, καθώς άλλες χώρες αφιερώνουν πολύ περισσότερους πόρους στις έρευνες και τις αναφορές γύρω από ανεξήγητα φαινόμενα.

«Έγινε μεγάλο θέμα στη Γερμανία μόνο αφού ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε για αυτό» σημείωσε, αναφερόμενος σε συνέντευξη του πρώην προέδρου όπου είχε κάνει λόγο για «βίντεο και καταγραφές αντικειμένων στου ουρανούς για τα οποία δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι είναι. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πώς κινούνται, τις τροχιές τους. Δεν έχουν μοτίβα που να εξηγούνται εύκολα».

Τα σχόλια του Ομπάμα προκάλεσαν ενδιαφέρον για τα ΑΤΙΑ, είπε ο Χανσγιούργκεν Κόλερ στη DW. Μετά από δεκαετίες διαχείρισης του CENAP (Central Research Network for Extraordinary Phenomena) έξω από τη Φρανκφούρτη, ο ερασιτέχνης αστρονόμος έχει γίνει σκεπτικιστής για το θέμα. «Η τηλεφωνική μας γραμμή δέχεται εκατοντάδες κλήσεις κάθε χρόνο. Τα περισσότερα περιστατικά έχουν φυσικά αίτια» είπε ο Κόλερ. «Μπορούμε να εξηγήσουμε το 97%. Το υπόλοιπο 3% παραμένει ανοιχτό επειδή δεν έχουμε επαρκή δεδομένα».

Το τηλέφωνο του Κόλερ χτυπά ακόμα περισσότερο από τα τέλη του 2019, κάτι που ο ίδιος αποδίδει στο δίκτυο δορυφόρων Starlink του Έλον Μασκ. Πάνω από 600 από τις περίπου 900 αναφορές έχουν συσχετιστεί με το Starlink, όπως είπε.

Γενικότερα μιλώντας, στη Γερμανία υπάρχουν πολλές λέσχες και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις- και μία εξ αυτών είναι η GEP, ένωση ερευνητών για τα UFO. Η βάση δεδομένων τους έχει 140.000 καταγραφές, και το 95% εξ αυτών μπορούν να εξηγηθούν. Πέρα από δορυφόρους, μπορεί να είναι αερόστατα ή μπαλόνια με περίεργα σχήματα, καθώς και καιρικά φαινόμενα ή «περαστικά» έντομα σε φωτογραφίες.

Το 5% που απομένει ίσως έχει επίσης φυσικά αίτια, που δεν μπορούν να εξηγηθούν ακόμα, είπε στη DW o Χανς Βέρνερ Πάινιγκερ, επικεφαλής της GEP.

O Φλάισερ υπογραμμίζει πως τα μέλη των γερμανικών ομάδων για τα UFO δεν είναι άτομα που πιστεύουν τυφλά: Πρόκειται για λογικά άτομα, με συντεταγμένο τρόπο σκέψης, που χρησιμοποιούν περιορισμένους πόρους για να αναλύσουν όσα τους αποστέλλονται. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, μπορεί να αποδώσει πολλές πληροφορίες σχετικά με όσα συμβαίνουν στους ουρανούς.

Οι πραγματικά ενδιαφέρουσες περιπτώσεις είναι «θέμα για τον στρατό» είπε ο Φλάισερ. «Αυτοί ελέγχουν τους ουρανούς και έχουν όργανα και ραντάρ».

Πάντως ο ίδιος εξέφρασε έκπληξη για το ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες φαίνονται να παρουσιάζουν μεγαλύτερη διαφάνεια τελευταία από ό,τι θα περίμενε κανείς από τον στρατό ή τις μυστικές υπηρεσίες. «Οι Αμερικανοί έχουν περάσει δεκαετίες προσπαθώντας να λοιδορήσουν αυτά τα φαινόμενα» είπε. «Το ότι αναφέρονται τώρα σε αυτά αποτελεί έκπληξη».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ