Προανακριτική επιτροπή της Βουλής: Παραπομπή του Νίκου Παππά σε ειδικό δικαστήριο


Εισήγηση παραπομπής πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παπά του στο Ειδικό Δικαστήριο έκανε η Προανακριτική επιτροπή της Βουλής

Την παραπομπή του πρώην υπουργού ψηφιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά προτείνει στο πόρισμα της η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής (ΝΔ) που εξέταζε την εμπλοκή του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Πλέον αναμένεται να κατατεθεί ένα συνολικό κείμενο το οποίο θα περιλαμβάνει το πόρισμα της πλειοψηφίας και τις πορισματικές εκθέσεις της αντιπολίτευσης, ενώ μέχρι τις 15 Ιουλίου αναμένεται να μπει προς συζήτηση στην Ολομέλεια το πόρισμα της πλειοψηφίας.

Το πόρισμα της πλειοψηφίας καταλήγει ζητώντας να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του ελεγχομένου τέως Υπουργού κ. Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, να διαβιβαστεί το πόρισμα και τα πρακτικά στην Εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα σχετικά με τη χρηματοδότηση, έκδοση και μεταβίβαση της εφημερίδας Documento καθώς και με άλλες καταγγελλόμενες πράξεις για χρηματισμούς μέσων και δημοσιογράφων, προκειμένου να διερευνηθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, που ελέγχονται μόνο από την Τακτική Δικαιοσύνη.

Επιπλέον, ζητείται να διαβιβαστεί στις αρμόδιες φορολογικές αρχές και την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες το πόρισμα, προκειμένου να προβούν στους απαιτούμενους ελέγχους αναφορικώς με τη χρηματοδότηση της εφημερίδας Documento και τη μεταβίβαση τελικά στο σύνολο της στον κ. Βαξεβάνη με εντολή του κ. Παππά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ