Κουέντιν Ταραντίνο: Το τιμητικό βραβείο και οι φυτιλιές για την τελευταία ταινία του


Ταραντίνο και Μπάρτον θα τιμηθούν από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης για το σύνολο της καριέρας τους.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο θα τιμηθεί από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης φέτος με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς στην κινηματογραφική τέχνη.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 24 Οκτωβρίου και ο Ταραντίνο όχι μόνο θα παρακολουθήσει το Φεστιβάλ, αλλά πρόκειται να συμμετάσχει και σε μια «εκ βαθέων συνάντηση» με ερωτοαπαντήσεις (Q&A) με το κοινό.

«Υπήρχε μια περίοδος στη ζωή μου, κατά την οποία έβλεπα οποιαδήποτε ιταλική ταινία. Και πέρασα το καλύτερο κομμάτι της καριέρας μου γυρίζοντας τη δική μου εκδοχή αυτών των ταινιών» δήλωσε ο Αμερικανός σκηνοθέτης, Κουέντιν Ταραντίνο στο THR. «Έτσι, το να λαμβάνεις ένα βραβείο Συνολικής Προσφοράς από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης είναι φανταστικό!» υπογράμμισε.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα πως στο 16ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης θα τιμηθεί επίσης ο Αμερικανός σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον με βραβείο Συνολικής Προσφοράς.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ τον χαρακτηρίζουν «έναν από τους πιο πρωτότυπους δημιουργούς ταινιών στην κινηματογραφική βιομηχανία των ΗΠΑ, τον μοναδικό που μπορεί να μεταφέρει ένα άμεσα αναγνωρίσιμο οπτικό σύμπαν στη μεγάλη οθόνη».

Η 10η και τελευταία ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μεγάλος ντόρος σχετικά με το κύκνειο άσμα του διάσημου σκηνοθέτη. Σε συνέντευξη που έδωσε την περασμένη Παρασκευή για ακόμα μια φορά δήλωσε ότι σκοπεύει να αποσυρθεί από την κινηματογραφική δράση, μετά τη δέκατη ταινία του.

Θυμίζουμε πως ο Ταραντίνο μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει εννέα ταινίες, άρα του απομένει μία.

Ερωτηθείς για το ποιο μπορεί να είναι το κύκνειο άσμα του, απάντησε πως έχει σκεφτεί να κάνει ένα ριμέικ του κινηματογραφικού του ντεμπούτου, Reservoir Dogs (1992).

Καλό θα ήταν βέβαια το ίντερνετ να μην παίρνει και πολύ αέρα, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε, το ξανασκέφτηκε και δεν πρόκεται να το κάνει!

Τα σενάρια σχετικά με την τελευταία ταινία του Ταραντίνο, δίνουν και παίρνουν τα τελευταία χρόνια, με επικρατέστερο εκείνο μιας τρίτης ταινίας Kill Bill.

Μάλιστα είναι κάτι που όχι μόνο το επιθυμούν οι φαν του σκηνοθέτη, αλλά είναι και ο ίδιος θετικός. Όπως έχει αποκαλύψει στο παρελθόν, έχει κάνει σχετικές συζητήσεις με την Ούμα Θέρμαν και οι δυο τους βλέπουν θετικά το Kill Bill ως μια ολοκληρωμένη τριλογία.

Το μόνο λοιπόν που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, είναι πως κανείς δεν γνωρίζει πότε και ποια θα είναι τελικά η δέκατη και τελευταία ταινία του Ταραντίνο. Και από ό,τι φαίνεται, ούτε καν ο ίδιος…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ