Ινδία Πανδημία: Εγκρίνει το εμβόλιο Covid-19 της Moderna για επείγουσα χρήση


Iνδία Πανδημία: Το πλάνο της Moderna είναι το τέταρτο που θα εγκριθεί από το Νέο Δελχί μετά το Covishield και το Covaxin της Oxford-AstraZeneca και το Sputnik V της Ρωσίας. Η Ινδία ενέκρινε την Τρίτη την επείγουσα χρήση του εμβολίου Covid-19 της Moderna καθώς επιδιώκει να αυξήσει την προσπάθειά της για εμβολιασμούς μετά από ένα ρεκόρ αύξησης των λοιμώξεων και των θανάτων. Το τεράστιο έθνος των 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων επλήγη από μια τεράστια αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τον Απρίλιο και τον Μάιο που ώθησε το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης σε σημείο αιχμής.

Το πλάνο της Moderna είναι το τέταρτο που θα εγκριθεί από το Νέο Δελχί μετά το Covishield και το Covaxin της Oxford-AstraZeneca, τα οποία αναπτύχθηκαν από την ινδική εταιρεία Bharat Biotech και το Sputnik V. της Ρωσίας.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσω ότι μια αίτηση που ελήφθη από τη Moderna μέσω ενός Ινδού συνεργάτη της, Cipla, έχει λάβει EUA (Εξουσιοδότηση έκτακτης ανάγκης)», δήλωσε μέλος της υγείας του μέλους του κυβερνητικού συμβουλευτικού φορέα NITI Aayog, Vinod K. Paul. ενημέρωση υπουργείου.

“Οι προσπάθειές μας να προσκαλέσουμε και να έχουμε άλλα διεθνώς αναπτυγμένα εμβόλια, συγκεκριμένα Pfizer και J & amp; J (Johnson & Johnson), συνεχίζονται επίσης.”

Ο Vinod K. Paul πρόσθεσε ότι η έγκριση θα ανοίξει τον δρόμο για την εισαγωγή άλλων ξένων εμβολίων στην Ινδία.

Ένας μικρός αριθμός εμβολίων Sputnik V έχει εισαχθεί στην Ινδία μετά την έγκριση του φαρμάκου στα μέσα Απριλίου, αλλά η πλειοψηφία αναμένεται να κατασκευαστεί εντός της χώρας, όπως το Covishield και το Covaxin. Η Ινδία δήλωσε πριν από δύο μήνες ότι θα παρακολουθήσει γρήγορα την έγκριση εμβολίων που παράγονται εκτός της χώρας για τα οποία έχει ήδη χορηγηθεί άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από σημαντικούς ρυθμιστικούς φορείς, όπως η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση είχε πιέσει να επιταχύνει την έντονη προσπάθειά της για εμβολιασμό επιτρέποντας την εισαγωγή ξένων εμβολίων όπως εμβολίων mRNA Pfizer και Moderna.

Σχεδόν 327 εκατομμύρια δόσεις έχουν χορηγηθεί από την έναρξη του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού στα μέσα Ιανουαρίου. Αλλά μόνο το 6% του ενήλικου πληθυσμού της Ινδίας – ή 57 εκατομμύρια άνθρωποι – έχουν λάβει και τις δύο δόσεις ενός καθεστώτος δύο δόσεων.

Η Ινδία είναι η δεύτερη πιο μολυσμένη χώρα στον κόσμο με περισσότερα από 30 εκατομμύρια κρούσματα και σχεδόν 398.000 θανάτους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ