Αυστρία εμβόλια: Μαζική επιτάχυνση εμβολιασμών από τον Απρίλιο

Αυστρία εμβόλια: Τα πρώτα δύο εκατομμύρια εμβολιασμοί στην Αυστρία, που έχουν τεθεί ως στόχος, θα επιτευχθούν έως τις αρχές Απριλίου, με περίπου 1,25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από τις Biontech / Pfizer και Moderna, όπως επίσης 740.000 δόσεις από την AstraZeneca, από την οποία η πρώτη παράδοση στη χώρα θα φτάσει αύριο, Παρασκευή. Επίσης, αναμένεται μία “μαζική επιτάχυνση” των εμβολιασμών κατά της Covid-19 το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Αυτά δήλωσε σήμερα ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ Άνσομπερ.

Μετά την έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca, τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και την αντίστοιχη απόφαση του αυστριακού υπουργικού συμβουλίου, το τροποποιημένο σχέδιο εμβολιασμού θα καταστεί δεσμευτικό για τα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια και ως εκ τούτου αναμένεται ότι ένα εκατομμύριο πολίτες στην Αυστρία θα έχουν λάβει το εμβόλιο έως το Πάσχα των Καθολικών, στις 4 Απριλίου, και, επομένως, πλήρη προστασία.

Διαβάστε ΑΚΟΜΗ: Ειδικό σύστημα εντοπισμού κρουσμάτων στην Αυστρία

Επιπλέον, σε περίπτωση έγκρισής τους, ο υπουργός Υγείας υπολογίζει, μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, θα υπάρξουν οι πρώτες παραδόσεις από την Johnson & Johnson και την CureVac και πιθανώς από τη Novavax με συνολικά άλλες 1,2 εκατομμύρια δόσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, για να εξασφαλίσει τις επιλογές δράσης αποφάσισε στο πλαίσιο του προγράμματος προμηθειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την επιπλέον αγορά 2,9 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου της Moderna, 1,2 εκατομμυρίων εμβολίων από τη Valneva και 1,9 εκατομμυρίων δόσεων από τη Novavax.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here