Κορωνοϊός ΗΠΑ: Οι θάνατοι από κορωνοϊό θα μπορούσαν να φτάσουν τους 530.000 αυτό τον μήνα

Στους 534.000 είναι πιθανό να φτάσουν οι θάνατοι λόγω του κορωνοϊού στις ΗΠΑ μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2021, όπως προκύπτει από πρόβλεψη των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της χώρας. Αυτό θα ισοδυναμούσε με έναν, περίπου, καταγεγραμμένο θάνατο από κορωνοϊό για κάθε λεπτό της ώρας.

Η άνω πρόβλεψη είδε χθες Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021, το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ, το ενδεχόμενο άλλοι 80.000 ανθρώποι να πεθάνουν από τον ιό κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα είναι πιθανό. Η πρόβλεψη έρχεται καθώς οι εμπειρογνώμονες υγείας αγωνίζονται να αυξήσουν το ρυθμό της εμβολιαστικής εκστρατείας, προκειμένου να ξεπεράσουν τις πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις του ιού που έχουν καταγραφεί στη χώρα.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί η κυριαρχία των μεταλλάξεων στην πανδημία, δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, Δρ Anthony Fauci, “είναι να αποφευχθεί η αντιγραφή του ιού μέσω γρήγορου εμβολιασμού και υγειονομικών μέτρων για την πρόληψη της εξάπλωσης”. Επί του παρόντος, οι ΗΠΑ δεν εμβολιάζουν με ρυθμό που να είναι σε θέση να ξεπεράσουν τις μεταλλάξεις, δήλωσε εχθές ο κ. Fauci στο δίκτυο NBC News, αλλά “γινόμαστε όλο και καλύτεροι”, τόνισε. 

Αναφερόμενος στον αριθμό των περιπτώσεων μετάλλαξης του κορωνοϊού που έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ, καθώς και το ρυθμό εξάπλωσής των μεταλλάξεων, ο σύμβουλος υγείας της Νέας Υόρκης, Jay Varma δήλωσε: “Νομίζω ότι το ασφαλέστερο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να σχεδιάσουμε την υπόθεση ότι υπάρχουν πολύ περισσότερες περιπτώσεις μεταλλάξεων από ό, τι γνωρίζουμε”.

Δεδομένων των άγνωστων στοιχείων σχετικά με τις παραλλαγές και το χρονικό διάστημα που θα χρειαστούν για να φτάσουν οι ΗΠΑ σε ένα όριο ανοσίας των πολιτών διαμέσου των εμβολίων, ο Δρ Ricardo Franco από το Κέντρο Έρευνας για το AIDS στο Πανεπιστήμιο Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ δήλωσε ότι: “Αυτό το παιχνίδι παίζεται στο ημίχρονο. Πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε και να μην δώσουμε στον ιό την ευκαιρία να αποδώσει καλά στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού.” 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here