Σεξ Περίοδος: Μπορείτε να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας;

Κατά τη διάρκεια των αναπαραγωγικών σας χρόνων, θα έχετε μια εμμηνορροϊκή περίοδο περίπου μία φορά το μήνα. Δεν χρειάζεται όμως να αποφεύγετε τη σεξουαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Το σεξ περιόδου είναι ασφαλές και μπορεί πραγματικά να προσφέρει μερικά πλεονεκτήματα στην υγεία σας, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης από τις δύσφορες κράμπες της εμμήνου ρύσεως.

Ποια είναι τα οφέλη του σεξ κατά την περίοδο;

1. Ανακούφιση από κράμπες

Οι οργασμοί μπορεί να ανακουφίσουν τις κράμπες της εμμήνου ρύσεως. Οι εμμηνορροϊκές κράμπες είναι αποτέλεσμα των συστολών της μήτρας. Όταν έχετε οργασμό, οι μύες της μήτρας σας συστέλλονται επίσης και στη συνέχεια απελευθερώνονται. Αυτή η απελευθέρωση, μέσω των συσπάσεων, θα φέρει κάποια ανακούφιση στις κράμπες της περιόδου. Το σεξ ενεργοποιεί επίσης την απελευθέρωση χημικών ουσιών που ονομάζονται ενδορφίνες και οι οποίες σας κάνουν να νιώθετε καλά. Επιπλέον, η συμμετοχή στη σεξουαλική δραστηριότητα ενεργοποιεί και προσανατολίζει το μυαλό σας από τον πόνο στην σεξουαλική συνάντηση, γεγονός που σας βοηθά να απαλλαγείτε από τυχόν αισθήσεις δυσφορίας.

2. Μικρότερης διάρκειας περιόδοι

Το σεξ μπορεί να μειώσει τη συνολική έκταση της περιόδου σας. Οι μυϊκές συσπάσεις κατά τη διάρκεια ενός οργασμού ωθούν τη μήτρα να απελευθερωθεί πιο γρήγορα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μικρότερες χρονικά περιόδους.

3. Αυξημένη σεξουαλική ορμή

Η λίμπιντό σας αλλάζει καθ ‘όλη τη διάρκεια του εμμηνοροϊκού κύκλου σας, κι αυτό χάρη στις ορμονικές διακυμάνσεις. Ενώ πολλές γυναίκες λένε ότι η σεξουαλική τους ορμή αυξάνεται κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, δηλαδή περίπου δύο εβδομάδες πριν από την περίοδο σας, άλλες αναφέρουν ότι αισθάνονται πιο ερωτικά ενεργοποιημένες κατά τη διάρκεια της περιόδου τους.

4. Φυσική λίπανση

Ναι! Το αίμα δρα ως φυσικό λιπαντικό.

5. Ανακούφιση από πονοκεφάλους

Παρόλο που οι περισσότερες γυναίκες με εμμηνορροϊκές ημικρανίες αποφεύγουν το σεξ κατά τη διάρκεια των επιθέσεων κεφαλαλγίας, πολλές από αυτές που κάνουν σεξ αναφέρουν ότι η σεξουαλική πράξη ανακουφίζει εν μέρει ή εντελώς τα συμπτώματα της ημικρανίας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here