Σεξ Τάντρα: Πώς να είστε σωματικά και πνευματικά παρόντες στη σεξουαλική σας ζωή

Παρόλο που το Τάντρα συχνά προσομοιώνεται με το σεξ, η ταντρική φιλοσοφία αφορά πραγματικά τη σύνδεση – είτε πρόκειται για τη σύνδεση με τον εαυτό σας, είτε μεταξύ υμών και του συντρόφου σας. Σε τελική ανάλυση, η ίδια η λέξη – προερχόμενη από τα αρχαία σανσκριτικά – σημαίνει «ιστός» ή πράξη «της ύφανσης ενέργειας». Ειδικότερα, το Τάντρα αφορά τη φώτιση διαμέσου της συμμετοχής σε βαθιά διαλογιστικό, αυθόρμητο και πηγαία οικείο σεξ.

Όπως και η γιόγκα, το ταντρά έχει να κάνει με τη σωματική και πνευματική επίγνωση ή συνειδητότητα. Όταν μαθαίνετε και ασκείτε τάντρα, γίνεστε πιο συντονισμένοι με το σώμα σας, ξέρετε καλύτερα τι του δίνει ευχαρίστηση, αλλά και τον τρόπο που θα φτάσετε σε αυτήν. Αυτό σας επιτρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στις επιθυμίες και τις ανάγκες του σώματός σας και να βεβαιωθείτε ότι πληρούνται. Επιπλέον, οι ενέργειες που διοχετεύετε κατά τη ροή του ταντρικού σεξ, σε όλο το σώμα σας, μπορούν να εντείνουν τον οργασμό σας.

Εάν έχετε σύντροφο, το Τάντρα θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε και το δικό του σώμα.  Επειδή το Τάντρα, επικεντρώνεται στην επίτευξη υψηλότερης κατάστασης συνειδητότητας νου-σώματος, μπορεί επίσης να ενισχύσει τη δημιουργία ενός βαθύτερου και πιο αρμονικού δεσμού με τον σύντροφό σας. Όταν ασκείτε ταντρά, εσείς και ο σύντροφός σας μαθαίνετε να είστε σωματικά και πνευματικά παρόντες, τροφοδοτώντας ο ένας τον άλλον με ενέργεια που συνεχίζει να αναπτύσσεται και μετά το τέλος της σεξουαλικής συνάντησης.

Το Τάντρα σας επιτρέπει επίσης να εξερευνήσετε και να επεκτείνετε όλες τις πτυχές του εαυτού σας και αυτές του/της συντρόφου σας, έτσι ώστε να αρχίσετε να γνωρίζετε πραγματικά εσάς και τον άνθρωπό σας, μέσα και έξω. Εάν σας ενδιαφέρει να ενσωματώσετε τις ταντρικές φιλοσοφίες στη σεξουαλική και ερωτική σας ζωή, αλλά δεν είστε σίγουροι πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε την περιέργειά σας στους σεξουαλικούς σας συντρόφους, η Sofia Sundari, συγγραφέας και προπονήτρια σεξουαλικής ενδυνάμωσης, προτείνει τα εξής:

Προσπαθήστε να μην κατακλύσετε τους συντρόφους σας με πληροφορίες. Αντ ‘αυτού, εξηγήστε τους τι απολαμβάνετε στη ήδη υπάρχουσα σεξουαλική σας ζωή και πώς θα μπορούσατε να βελτιώσετε αυτήν την εμπειρία. Ακούστε τι έχουν να πουν, είναι σημαντικό. Εάν μαζί επιλέξετε να δοκιμάστε το τάντρα, εμπιστευτείτε έναν δάσκαλο να καθοδηγήσει το ταξίδι σας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here