Κρήτη: Θετικό στον κορονοϊό βρέφος έξι μηνών – Σε καραντίνα 53 μαθητές

Το βρέφος προσβλήθηκε από τη νεαρή μητέρα του

Θετικό στο κορoνοϊό βρέθηκε ένα βρέφος μόλις 6 μηνών σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου.

Το βρέφος προσβλήθηκε από τη νεαρή μητέρα του, που επίσης διαγνώστηκε θετική και η οποία με βάση την ιχνηλάτηση των επαφών της, φέρεται να ήρθε σε επαφή με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ωστόσο, μητέρα και μωρό παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στο μεταξύ, ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων κορoνοϊού στο Ρέθυμνο και πιο συγκεκριμένα, στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου.

Ακόμα μια μαθήτρια της Β’ Λυκείου στο Πάνορμο, βρέθηκε θετική στον κορoνοϊό. Η μαθήτρια ωστόσο είχε τεθεί σε καραντίνα από την Τετάρτη μαζί με τους υπόλοιπους 19 συμμαθητές της, όταν βρέθηκε θετικός ένας άλλος συμμαθητής της με αποτέλεσμα να κλείσει για 14 ημέρες η Β Λυκείου.

Σε προληπτική καραντίνα έχουν τεθεί επίσης και οι δύο εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στην ίδια τάξη του συγκεκριμένου σχολείου.

Παράλληλα, σε κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκαν από σήμερα Πέμπτη 33 επιπλέον μαθητές, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν το ίδιο σχολικό λεωφορείο. Συγκεκριμένα πρόκειται για 11 μαθητές από την Α΄ και Γ΄ Λυκείου Πανόρμου και 22 μαθητές από το Γυμνάσιο της ίδιας περιοχής. Αθροιστικά δηλαδή, 53 μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί από τα δύο σχολεία Πανόρμου βρίσκονται σε καραντίνα.

Πηγή: cretalive.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here