Διατροφή : Τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά


Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό  Υγείας πηγή, αυτά τα θρεπτικά συστατικά πρέπει να προέρχονται από τρόφιμα και είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη ασθενειών, την ανάπτυξη και την καλή υγεία. Ενώ υπάρχουν πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες: μακροθρεπτικά συστατικά και μικροθρεπτικά συστατικά. Τα μακροθρεπτικά συστατικά τρώγονται σε μεγάλες ποσότητες και περιλαμβάνουν τα κύρια δομικά στοιχεία της διατροφής σας – πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπος – που παρέχουν στο σώμα σας ενέργεια.

Οι βιταμίνες και τα ανόργανα άλατα είναι μικροθρεπτικά συστατικά και οι μικρές δόσεις προχωρούν πολύ. Υπάρχουν έξι κύριες ομάδες βασικών μικροθρεπτικών συστατικών και μακροθρεπτικών συστατικών.

Πρωτεΐνη
  • Η πρωτεΐνη έχει τη στιγμή της και όχι μόνο στην κοινότητα προπόνησης. Όμως όλη η διαφημιστική εκστρατεία είναι για έναν καλό λόγο. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την καλή υγεία.
  • Η πρωτεΐνη παρέχει τα δομικά στοιχεία του σώματος και όχι μόνο για τους μυς. Κάθε κύτταρο, από το οστό στο δέρμα έως τα μαλλιά, περιέχει πρωτεΐνες.
  • 16 τοις εκατό του μέσου σωματικού βάρους ενός ατόμου προέρχεται από πρωτεΐνες. Η πρωτεΐνη χρησιμοποιείται κυρίως για την ανάπτυξη, την υγεία και τη συντήρηση του σώματος.
  • Όλες οι ορμόνες σας, τα αντισώματα και άλλες σημαντικές ουσίες αποτελούνται από πρωτεΐνες. Η πρωτεΐνη δεν χρησιμοποιείται για να τροφοδοτήσει το σώμα εκτός εάν είναι απαραίτητο.

 Υδατάνθρακες
  • Μην αφήσετε την τρέλα χαμηλών υδατανθράκων να σας ξεγελάσει. Οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι για ένα υγιές σώμα. Οι υδατάνθρακες τροφοδοτούν το σώμα σας, ειδικά το κεντρικό νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλό σας, και προστατεύουν από ασθένειες .
  • Οι υδατάνθρακες πρέπει να αποτελούν το 45 έως 65 τοις εκατό των συνολικών ημερήσιων θερμίδων σας, σύμφωνα με το Διατροφικές οδηγίες για τους Αμερικανούς.
  • Τα λίπη συχνά έχουν ένα κακό ραπ, αλλά πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα υγιή λίπη αποτελούν σημαντικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής.
  • Tο λίπος υποστηρίζει πολλές από τις λειτουργίες του σώματός σας όπως απορρόφηση βιταμινών και ανόργανων συστατικών, πήξη αίματος, οικοδόμηση κυττάρων και μυϊκή κίνηση.
  • Tο λίπος έχει πολλές θερμίδες, αλλά αυτές οι θερμίδες αποτελούν σημαντική πηγή ενέργειας για το σώμα σας.

Ακολουθεί βίντεο για τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ