Κρήτη: Αγωνία για την 29χρονη Βιολέτ – Πού στρέφονται οι έρευνες


Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη της 29χρονης Γαλλίδας, η οποία εξαφανίστηκε στις 24 Ιουνίου.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό της 29χρονης Γαλλίδας, Βιολέτ Γκιγκανό οι οποίες ωστόσο, δυστυχώς, έως αυτή την ώρα είναι άκαρπες.

Όπως ήδη έγραψε το Cretalive για πρώτη φορά, σε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης συμμετέχει και η ΕΚΑΜ με τα drones της, καθώς οι έρευνες διεξάγονται και σε δύσβατα σημεία. Οι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί της επίλεκτης ομάδας κάνουν έρευνες σε μεγαλύτερο υψόμετρο, καθώς στην 29χρονη άρεσε η πεζοπορία και εκτός μονοπατιών.

Επίσης τη θαλάσσια περιοχή από την Παλαιόχωρα μέχρι το Ελαφονήσι εκτός από το ΠΛΣ συμμετέχουν και μικρότερα σκάφη τα οποία ερευνούν σπηλιά σπηλιά τη βραχώδη ακτή με την ελπίδα να βρουν κάποιο ίχνος της Γαλλίδας.

Η αστυνομία αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα ενώ το αυτοκίνητο της κοπέλας μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο για περαιτέρω εξονυχιστικό έλεγχο.

Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε το GPS και η βαλίτσα της κοπέλας, ενώ σύμφωνα με τον άνθρωπο που την είδε τελευταία φορά νωρίς το πρωί της 24ης Ιουνίου στον Κριό, ακολούθησε το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4, μα διαδρομή που καταλήγει στο Ελαφονήσι.

Η κοπέλα, που έκανε πεζοπορικό τουρισμό, επικοινώνησε με τους γονείς της στις 24 Ιουλίου για να τους πει ότι σκόπευε να επισκεφθεί το Ελαφονήσι. Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη της, με τελευταία επαφή της με κάτοικο του Κριού, νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας.

Η Βιολέτ Γκιγκανό, νοσοκόμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νάντη στη Γαλλία, είναι μια νεαρή γυναίκα που αγαπούσε πολύ τον φυσιολατρικό τουρισμό και είχε σχεδιάσει να επισκεφτεί τα πιο όμορφα μέρη στα Χανιά, κλείνοντας μάλιστα δωμάτιο σε δύο ξενοδοχειακές μονάδες, σε Παλαιόχωρα και Καστέλι.

Η Βιολέτ Γκιγκανό έχει ύψος 1.48 μ., έχει μαύρα μαλλιά και γαλάζια μάτια. Έχει μια κηλίδα στην πλάτη, ανάμεσα στους ώμους. Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το “Χαμόγελο του Παιδιού” όλο το 24ωρο, στην “Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000”, σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας, αλλά και μέσω της εφαρμογής MissingAlertapp οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η κοπέλα, που έκανε πεζοπορικό τουρισμό, επικοινώνησε με τους γονείς της στις 24 Ιουνίου για να τους πει ότι σκόπευε να επισκεφθεί το Ελαφονήσι.

Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη της, με αποτέλεσμα οι γονείς της ενημερώσουν τις γαλλικές και ελληνικές αρχές. Από χθες (29/06/2021) δόθηκε σήμα για να βρεθεί η νεαρή κοπέλα. Οι Αρχές έχουν ήδη εντοπίσει το αυτοκίνητό της στην περιοχή του Κριού στο Σέλινο, με πιο πιθανό ενδεχόμενο να το άφησε εκεί προκειμένου να περπατήσει μέχρι το Ελαφονήσι.

Σύμφωνα με τον Τοπικό Σύμβουλο Παλαιόχωρας Λευτέρη Βαρδουλάκη, στο σημείο της αναζήτησης και συγκεκριμένα στο Κεδρόσασος εντοπίστηκε ένα smart watch με strass -άρα γυναικείο-, που πιθανώς ανήκε στην 29χρονη. Το «έξυπνο ρολόι» παραδόθηκε στο ναυαγοσώστη, για να εξαφανιστεί στην συνέχεια, αφού πιθανότατα το πήρε κάποιος από την εξέδρα που το είχε αφήσει.

Τι λέει ο άνθρωπος που την είδε τελευταίος

Ο Γερμανός Τομ Γκρέγκορ, ένας άνθρωπος που ζει εδώ και χρόνια στην περιοχή, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι είδε την κοπέλα νωρίς το πρωί της 24ης Ιουνίου, μόλις η ίδια είχε παρκάρει το αυτοκίνητό της. Αντάλλαξαν μιΑ καλημέρα και στη συνέχεια η κοπέλα στάθηκε και παρατήρησε την ταμπέλα και την διαδρομή του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 από τον Κριό προς το Ελαφονήσι. Στη συνέχεια ακολούθησε το μονοπάτι, έχοντας ένα σακίδιο στην πλάτη της.

Οι αστυνομικοί θα έρθουν σε επαφή με τους γονείς της κοπέλας, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν πρόκειται για αντικείμενο που ανήκε στην κοπέλα.

Στις έρευνες συμμετέχουν 3 ομάδες της αστυνομίας, 3 ομάδες της ΠΥ αναμεσά τους και η ομάδα Ίκαρος με το drone της υπηρεσίας, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και 3 εθελοντικές ομάδες, ο Ερυθρός Σταυρός Κισάμου, η ΕΠΟΜΕΑ και οι εθελοντές Παλαιόχωρας.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τρεις πτήσεις drone και αρκετές με ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα.

Στην αναζήτηση χρησιμοποιείται και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.

Πηγές: cretalive

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ